Prima pagină » International » Aproximativ 1 milion de dolari, cheltuiţi de o călugăriţă de 79 ani la jocurile de noroc. Banii proveneau din fondurile şcolii unde era director
Aproximativ 1 milion de dolari, cheltuiţi de o călugăriţă de 79 ani la jocurile de noroc. Banii proveneau din fondurile şcolii unde era director

Aproximativ 1 milion de dolari, cheltuiţi de o călugăriţă de 79 ani la jocurile de noroc. Banii proveneau din fondurile şcolii unde era director

10 iun. 2021, 10:30,
Elena Nicoleta BUJOR în International

O călugăriță din Torrance, California a furat fondurile şcolii pe care o conducea şi a decis să-i cheltuie la jocuri de noroc. Sora Mary Margaret Kreuper a pierdut peste 800.000 de dolari la păcănele.

Călugăriţa ce era directorul Şcolii Catolice St. James din Torrance, California până în anul 2018 a devalizat unitatea de învăţământ.

O călugăriţă din California a cheltuit 800.000 dolari la păcănele

Călugăriţa care a furat bani din fondurile şcolii a fost de acord să pledeze vinovată la acuzațiile aduse de magistrați. Vorbim de săvârşirea infracţiunii de delapidare a Școlii Catolice din Torrance, California.

Femeia, în vârstă de 79 de ani, a fost acuzată de furtul a peste 835.000 de dolari. Suma exactă este de 835.339 de dolari. Din această sumă colosală de bani, călugărița și-a plătit vacanțele și și-a satisfăcut pasiunea pentru jocurile de noroc, afirma procurorii federali care au luat urma banilor. Faţă bisericească era o împătimită a cazinourilor şi cheltuia sume uriaşe.

Sora Mary Margaret Kreuper a fost acuzată pentru fraudă bancară şi pentru spălare de bani, după ce a făcut ”inginerii” financiare cu finanţele de la Şcoala Catolică St. James în decurs de un deceniu, care se încheie în septembrie 2018, conform unui comunicat de presă al Procuraturii SUA din districtul central din California.

„Mary Margaret Kreuper, care a fost directorul şcolii timp de 28 de ani, a fost de acord să pledeze vinovată că parte a unui acord de recunoaştere a vinovăţiei semnat cu procurorii”, se arată în comunicat.

Procurorul a declarat că Mary Margaret Kreuper a recunoscut, de asemenea, că a falsificat evidenţa financiară a şcolii. Călugăriţa urmează să fie trimisă în judecată pe 1 iulie, potrivit oamenilor legii.

Un bărbat în haine de călugăr filmat la păcănele, în Botoşani

Un alt caz în care a fost implicată o faţă bisericească s-a produs şi la Botoşani, în urmă cu câțiva ani. Un aşa-zis călugăr a fost filmat într-o sală de jocuri de noroc într-un sat din Botoșani. Scenele incredibile au fost făcute publice de un bărbat din comună, care a făcut live pe Facebook cu preotul cu barbă albă și îmbrăcat în sutană, lovind cu sete aparatul de sloturi, iar în cealaltă mână cu o halbă de bere.

„În legătură cu filmarea care a început să circule în spațiul public și despre care se spune că înfățișează „un preot botoșănean care joacă la păcănele”, fac precizarea că personajul din înregistrarea video nu este nici preot, nici călugăr, nici din județul Botoșani, nici din alt județ al Arhiepiscopiei Iașilor. După datele pe care le avem, este doar în trecere prin zona Moldovei și, cel mai probabil, poartă în mod abuziv o îmbrăcăminte care l-ar putea asocia cu o față bisericească. Vă mulțumesc anticipat tuturor celor ce veți face cuvenita precizare”, a transmis părintele Constantin Sturzu, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Iașilor.

În anul 2018, din cauza fostului stareţ de la Mănăstirea Golia, urmează să fie plătite daune de peste 50.000 euro. Chiar dacă hotărârea instanţei este definitivă, clericii au negociat cu creditorul o altă formă de plată. Stareţul Vitalie era cunoscut pentru patima jocurilor de noroc. O parte importantă din sumele împrumutate era folosită pentru ostoirea pornirilor.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`