Prima pagină » Local » Aproape toate supermarketurile din Iași inchise de inspectorii ANPC vor fi redeschise. LIDL Tătărași rămâne închis

Aproape toate supermarketurile din Iași inchise de inspectorii ANPC vor fi redeschise. LIDL Tătărași rămâne închis

23 aug. 2022, 09:11, 9 ,
BZI.ro, în Local

Inspectorii ANPC anunță că aproape toate supermarketurile din Iași închise de aceștia vor fi redeschise marți. Totuși, singura excepție este reprezentată de LIDL Tătărași care va rămâne în continuare închis.

Asta în condițiile în care la LIDL Tătărași au fost semnalate numeroase nereguli. Supermarketul a fost închis recent, ulterior fiind deschis. Aparent, managementul unității alimentare nu a considerat că legea este lege, iar inspectorii veniți în control au găsit aceleași nereguli. În concluzie, supermarketul a fost închis pentru o perioadă de până la 6 luni.

Supermarketurile din Iași închise de ANPC, vor fi redeschise

Așadar, inspectorii ANPC anunță faptul că aproape toate supermarketurile din Iași care au fost închise de aceștia se vor redeschide marți. Inspectorii ANP au precizat, pentru BZI.RO, că singura excepție este cea în cazul supermarketului LIDL din Tătărași. Unitatea a fost închisă de două ori pentru încălcări repetate a siguranței alimentare. Managementul din Tătărași pare că nu și-a învățat lecția, iar inspectorii ANPC nu au mai fost atât de blânzi a doua oară:

Vă anunțăm că toate supermarketurile din Iași care și-au remediat problemele constatate de inspectorii ANPC vor putea fi deschise în cursul zilei de marți. După ce verificăm remedierea problemelor, unitățile vor putea fi accesibile publicului. Menţionăm că vom reverifica locațiile respective. Singura excepție reprezintă supermarketul LIDL Tătărași care va rămâne închis. au transmis inspectorii ANPC.

Precizăm că supermarketul Penny Tomești va fi redeschis marți începând cu ora 11. Vă aducem aminte faptul că în supermaketul cu pricina au fost descoperite numeroase probleme. Comisarii au decis să-l închidă până la remedierea deficiențelor. Și în acest caz au fost aplicate amenzi agenților economici. În perioada următoare, va fi întocmit un raport legat de activitatea de control realizată de comisarii de la Protecția Consumatorilor.

Ce spune directorul ANPC, Horia Constantinescu, despre controalele din Iași

Directorul ANPC, Horia Constantinescu, a explicat faptul că în ultimele săptămâni au fost mai multe controale la zeci de supermarketuri. Horia Constantinescu a explicat faptul că românii sunt tratați ca cetățeni de mâna a doua mai ales în contextul în care legumele și fructele sunt etichetate altfel decât în vestul Europei:

Continuăm cu fructele și legumele. Suntem tratați că pelicanii Europei, nu primim bunuri de aceeași calitate a concetățenilor Europei din vestul acesteia. Este vorba de un dublu standard la cum suntem tratați de unii retaileri, nu cu referire exclusiv la produse. Unul dintre importatorii și distribuitorii principali de legume-fructe, primește aceste produse de calitatea a două, le re-etichetează cu calitatea întâi și le trimite magazinelor. ” explica Horia Constantinescu, directorul ANPC.

Așadar, supermarketurile din Iași vor fi redeschise după ce inspectorii ANPC le-au închis, iar autoritățile vor veni din nou în control pentru a verifica îndreptarea neregulilor găsite inițial. Dacă acestea vor persista, supermarketurile vor fi închise pentru o perioadă cuprinsă între 0 și 6 luni.

Comentarii
  • Gata, s-au rezolvat neregulile? Au fost de acord sa mareasca redeventa catre partide?

  • „În concluzie, supermarketul a fost închis pentru o perioadă de până la 6 luni” .. pentru cine nu stie si 1 minut este o perioada de pana la 6 luni.

  • asa de repede ……….. s-au remediat toate , bre inspectori fiti categorici , o data ziceti ca le inchideti 6 luni apoi ziceti ca vor fi redeschis de marti……..ceva spagi ????? Asta e cu controalele de pe la noi , cu stangu in dreptul… mai vine o spaga, mai vine un telefon …..un mic cadouas , o mica atentie …..

  • Mai Horia faci discriminare…. Carrefour, Kaufland, Profi nu le vezi? Aaaaaa, ele și-au rezolvat problema la Bucale! De pe vremea lui Grigoraș nu se mai aude nimic de OPC…. RUSINEEEEEER

  • Mai Horia faci discriminare…. Carrefour, Kaufland, Profi nu le vezi? Aaaaaa, ele și-au rezolvat problema la Bucale! De pe vremea lui Grigoraș nu se mai aude nimic de OPC…. RUSINEEEEEER

  • Carmangeria Lupu

    Da la Miroslava la cazangeria Lupu din fața primăriei pe când veniți.carnati fara termen și făcuți din carne alterata.plus mizerie de nedescris cu muște pe alimente

  • In nici un supermarket nu ai unde sa te speli pe mâini dupa ce pui mana pe fructe și legume . Pentru asta nu trebuie amenda???

  • De ce nu ne spune ți in ce constau neregulile pe care le ați sesizat,sunt o clienta a supermarketului Lidl din Tătărași și vreau să știu ce mama naibii am luat de acolo eu și familia mea!De f multe multe ori am cumpărat produse de patiserie!ceva Salmonella,Shigella,ce ați găsit?! Avem dreptul să stim ca și consumatori!

  • Kaufland Tudor nu se verifică și după închide ? Plin de fructe stricate cu insecte fix la intrare .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *