Prima pagină » Economic Local » Aproape toate dosarele depuse de ieșeni în Măsura 1, evaluate de specialiști
Aproape toate dosarele depuse de ieșeni în Măsura 1, evaluate de specialiști

Aproape toate dosarele depuse de ieșeni în Măsura 1, evaluate de specialiști

24 mart. 2022, 11:18,
Raluca Costin, în Economic Local

Dosarele depuse de ieșeni în perioada 25 octombrie-23 noiembrie 2021, în Măsura 1, au fost verificate de specialiștii Agenției pentru IMM-uri, Atragere de Investiții și Promovare a Exportului Iași. Din cele 1.177 înregistrate din Iași, 951 au fost evaluate

Aproape toate dosarele depuse de ieșeni în Măsura 1 au fost evaluate de specialiștii Agenției pentru IMM-uri, Atragere de Investiții și Promovare a Exportului Iași. Potrivit informațiilor furnizate de specialiștii acestei instituții, din cele 1.177 de dosare înregistrate din Iași, 951 au fost evaluate. În ceea ce privește cererile depuse din cele 6 județe gestionate de Agenție (Iași, Suceava, Botoșani, Vaslui, Neamț și Bacău) din cele 3.573 de dosare, aprobate sau respinse sunt 2.800. Alte 223 de cereri sunt în clarificări și 550, în evaluare.

În a doua etapă de depunere din Măsura 1 s-au înscris în sistemul informatic 1.177 de ieșeni și, în total, din toată țara, 33.555 de aplicanți (SRL fără angajați, PFA, întreprinderi individuale, profesii liberale, medici de familie, ONG etc.). În această etapă de înscrieri a fost extinsă lista categoriilor de beneficiari eligibili, introducându-se întreprinderile individuale și familiale, o serie de liber-profesioniști, medici de familie.

Ieșenii care au depus cereri în Măsura 1 au la dispoziție număr de call-center

La ediția a doua a Măsurii 1, bugetul disponibil este de 65 de milioane de euro, iar banii ajung pentru aproximativ 32.000 de beneficiari. Banii vor intra în conturile beneficiarilor în luna aprilie 2022, potrivit specialiștilor. Numărul de call center disponibil pentru suport și asistență tehnică este: 0219059. Ieșenii admiși la finanțare trebuie să aibă grijă la notificarea de admitere și la termenul de semnare a contractului de finanțare, altfel riscă să piardă banii.

De asemenea, după primirea microgranturilor, la implementare, beneficiarii din Iași trebuie să nu uite de raportul de progres, pentru a nu li se retrage finanțarea, așa cum s-a întâmplat cu o parte din cei înscriși anul trecut care nu au depus raportul de progres și trebuie să dea banii înapoi.

Plățile către ieșeni, în Măsura 1, se vor face în luna aprilie 2022

Cei care vor să depună contestații o pot face în orice etapă a verificării dosarelor. Contestația împotriva deciziei de respingere/recuperare se poate formula în orice etapă de implementare. Aceasta poate fi depusă în etapa de verificare, semnare contract de finanțare, efectuare plăți, raport de progres, monitorizare cu respectarea prevederilor de la art. 6.3 si 6.4, se adresează Agenției de care aparține aplicantul și se depune, cu semnătură electronică, în aplicația de înscriere.

Agenția pentru IMM-uri a virat banii către băncile din Iași, partenere în acordarea granturilor din Măsura 2. Beneficiarii care vor să încaseze ajutoarele financiare trebuie să semneze contractele de finanțare și să depună cofinanțarea. Instituția a plătit în anul 2021 granturi în valoare de 145 de milioane de lei, iar luna aceasta alți 93 de beneficiari primesc 17 milioane de lei. Ieșenii care au depus cererile în Măsura 1 primesc 2.000 de euro, fiecare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *