Prima pagină » Local » Aproape o sută de șoferi băuți prinși în Iași de la începutul lui 2022

Aproape o sută de șoferi băuți prinși în Iași de la începutul lui 2022

11 mart. 2022, 06:30,
Andreea Andrei în Local

În lunile ianuarie și februarie 2022 au fost prinși de polițiști aproape o sută de șoferi ce au consumat băuturi alcoolice înainte de a urca la volan. Din fericire, în urma accidentelor înregistrate, nu au fost foarte multe victime omenești, dar daunele materiale nu pot fi contorizate.

Numărul accidentelor rutiere cauzate de consumul de alcool al şoferilor a devenit alarmant în judeţul Iaşi. În primele două luni ale anului 2022 au fost prinși aproape o sută de șoferi băuți pe șoselele din Iași.

În majoritatea cazurilor, şoferii au fost prinşi în urma accidentelor rutiere fără victime și prin intermediul filtrelor Poliției Rutiere.

 o duba alba parcata pe marginea drumului si un vehicul negru rasturnat langa carosabil

Accidentele rutiere sunt din ce în ce mai spectaculoase și mai grave în Iași

Aproape o sută de șoferi băuți în primele două luni ale anului 2022

 mana unei persoane ce ofera un pahar cu wiskey si mana unei persoane ce refuza

Condusul sub influența alcoolului este pedepsit prin lege

În primele două luni din 2022, în județul Iași au fost prinşi în total 99 de șoferi ce au consumat băuturi alcoolice înainte de a urca la volan. Dintre aceștia, 58 au avut alcolemii de până la 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind încadrați la faptă de natură contravențională.

Cei ce au avut alcolemii de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat au fost încadrați la comiterea de infracțiuni și sunt în număr de 41. Contraveniile se sancționează cu amenzi în valoare de 1.300 – 2.900 de lei și cu suspendarea dreptului de a conduce pe o perioadă de 90 de zile. Infracțiunile sunt sancționate prin pedeapsa cu închisoarea de la 1 la 5 ani sau amendă.

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași arată că numărul șoferilor ce au condus sub influența alcoolului este în scădere față de aceeași perioadă a anului 2021. De asemenea, un motiv pentru care acest număr este în scădere îl reprezintă controalele și acțiunile preventive făcute de către Poliția Rutieră Iași.

„Agenţii de Poliție Rutieră din cadrul IPJ Iaşi desfăşoară periodic activități specifice de combatere a principalelor cauze generatoare de accidente în scopul depistării și sancţionării participanților la trafic care nu respectă normele în vigoare. Astfel, în județul Iași s-a înregistrat o scădere a numărului de accidente rutiere soldate cu victime omeneşti faţă de aceeași perioadă a anului 2021“, a declarat Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al IPJ Iași.

 o masina rasturanta in urma unui accident rutie, un politist si mai multe vehicule pe o strada

În fiecare zi din martie 2022 a fost raportat cel puțin un accident rutier

Daune materiale din accidentele rutiere cauzate de șoferii băuți

imagine ansamblu cu cladirea IPJ Iasi

Polițiștii din cadrul IPJ Iași organizează zilnic controale ce sunt menite să prevină accidentele rutiere

Din fericire, numărul victimelor omenești provenite din accidente rutiere cauzate de șoferi ce au consumat băuturi alcoolice este mic în primele luni ale anului 2022, la Iaşi. Pe de altă parte, daunele materiale cauzate de șoferii băuți nu pot fi calculate deoarece, în multe cazuri, accidentele fără victime sunt declarate direct la societățile de asigurări.

Cu toate acestea, se poate observa că daunele materiale sunt destul de mari, deoarece, de cele mai multe ori, sunt implicate mai multe vehicule.

Un caz ce poate constitui un exemplu concludent este cel din 27 februarie 2022, când un șofer băut și fără permis a lovit 5 mașini parcate. Deși, conform statisticilor IPJ Iași, a scăzut numărul de șoferi băuți față de anul 2021, diferenţa nu este una considerabilă.

Ultimul accident în care a fost implicat un pieton s-a petrecut pe data de 9 martie 2022 și a fost cauzat de un șofer ce consumase băuturi alcoolice. Dacă aproape o sută de șoferi băuți au fost în primele două luni ale anului 2022, cu siguranță numărul acestora va crește considerabil în următoarea perioadă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`