Prima pagină » Local » Aproape 250 de persoane infectate cu COVID-19 în centrele de plasament ale DGASPC Iași. Cei mai mulți bolnavi sunt în izolare la domiciliu
Aproape 250 de persoane infectate cu COVID-19 în centrele de plasament ale DGASPC Iași. Cei mai mulți bolnavi sunt în izolare la domiciliu

Aproape 250 de persoane infectate cu COVID-19 în centrele de plasament ale DGASPC Iași. Cei mai mulți bolnavi sunt în izolare la domiciliu

10 nov. 2020, 02:00,
Alexandra Abonicesei în Local

În această perioadă, există un număr de aproximativ 250 de angajați și beneficiari ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Iași confirmați pozitiv cu noul coronavirus, iar majoritatea se află în izolare la domiciliu. Cel mai mare focar de COVID-19 din Iași de la începutul pandemiei a fost în Centrul de Plasament C.A. Rosetti

Încă de la începutul pandemiei de COVID-19 au fost identificate mai multe focare în centrele de plasament ale DGASPC Iași. Atât salariați, cât și beneficiari au fost depistați pozitiv și izolați la domiciliu sau în centrele unde erau cazați din județul Iași. În data de 9 noiembrie 2020, la nivelul DGASPC Iași sunt infectați cu noul coronavirus un număr de 140 de angajați. Dintre beneficiarii centrelor, copii și adulți, sunt confirmați pozitiv 96 de cazuri. De fiecare dată, salariații pozitivi au fost evaluați de medicul infecționist și izolați la domiciliu. Totodată, se efectua dezinfecția spațiilor cu firma autorizată și personalul era reinstruit.

„În prezent sunt aproximativ 140 de angajați, 96 de copii și adulți beneficiari din cadrul DGASPC Iași confirmați pozitiv. Astfel, dintre cei aproximativ 140 de salariați, doi sunt internați, iar restul sunt izolați la domiciliu, iar dintre cei 96 de beneficiari, trei sunt internați, respectiv doi adulți și un copil”, a explicat Florin Ion, directorul DGASPC Iași.

Cel mai mare focar de infecție cu COVID-19 din Iași a fost stabilizat

Aproximativ 50 de persoane, angajați și copii cu handicap neuro-psihic, de la Centrul de Plasament C.A. Rosetti din Iași, au fost îmbolnăviți de un bucătar. În acest centru a fost cel mai mare focar de COVID-19 de la începutul pandemiei, care a pornit de la o angajată, bucătarul centrului, care a intrat în contact direct cu 5 copii. Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică din Iași au ajutat în managerierea întregii situații. În momentul actual la Centrul de Plasament C.A. Rosetti din Iași sunt depistate 8 cazuri pozitive, asimptomatice, care au fost izolate.

„Numărul de persoane infectate cu COVID-19 la C.A. Rosetti în prezent este de 8, dintre care patru sunt beneficiari izolați în centru, respectiv copii cu handicap neuro-psihic asimptomatici și patru sunt salariați asimptomatici, izolați la domiciliu. Cei mai mulți angajați infectați, în număr de 26, sunt în unul din centrele din Hârlău”, au mai precizat oficialii DGASPC Iași.

DGASPC Iași angajează 22 de persoane pentru a compensa deficitul de personal în centrele din județ

DGASPC Iași compensează deficitul de personal pe perioada stării de alertă, cauzat de numărul mare de infectări cu noul coronavirus. Astfel, un număr de 22 de posturi sunt disponibile la centrele DGASPC din Iași. La sfârșitul lunii noiembrie și începutul lunii decembrie se vor angaja fără concurs, pe perioadă determinată, respectiv cea a stării de alertă: 9 infirmieri, 4 educatori, 4 supraveghetori de noapte, 2 spălătorese, un îngrijitor, un muncitor calificat și un maseur.

„Vor fi angajați acolo unde avem deficit de persoane din cauza confirmărilor pozitive cu COVID-19 în rândul personalului din centrele DGASPC. Aceștia vor fi angajați la sfârșitul lunii noiembrie sau după 1 decembrie. Vom vedea în luna decembrie, atunci când se face plata salariilor aferente lunii noiembrie, cum vor fi plătite salariile. Cei pe care îi vom angaja în perioada menționată vor primi salariile în luna ianuarie 2021”, a mai precizat Florin Ion, directorul DGASPC Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`