Prima pagină » Actualitate » Aproape 2.000 de copii au nevoie urgentă de ajutor, deoarece inundațiile severe le-au afectat în mod semnificativ locuințele, familiile și școlile Aproape 2.000 de copii au nevoie urgentă de ajutor, deoarece inundațiile severe le-au afectat în mod semnificativ locuințele, familiile și școlile
Aproape 2.000 de copii au nevoie urgentă de ajutor, deoarece inundațiile severe le-au afectat în mod semnificativ locuințele, familiile și școlile Aproape 2.000 de copii au nevoie urgentă de ajutor, deoarece inundațiile severe le-au afectat în mod semnificativ locuințele, familiile și școlile

Aproape 2.000 de copii au nevoie urgentă de ajutor, deoarece inundațiile severe le-au afectat în mod semnificativ locuințele, familiile și școlile Aproape 2.000 de copii au nevoie urgentă de ajutor, deoarece inundațiile severe le-au afectat în mod semnificativ locuințele, familiile și școlile

28 sept. 2024, 09:40,
în Actualitate

Elena și Sabin, doi copii de 7 și 13 ani, locuiau în Corod împreună cu mama, bunica și străbunica. În noaptea inundațiilor, apa a pătruns în locuință pe neașteptate, fără ca familia să realizeze pericolul. Cuprinși de frică, copiii, alături de mama, bunica și străbunica, s-au refugiat pe o zonă mai înaltă a străzii lor, trecând prin apa care ajunsese până la nivelul ferestrelor. Inundațiile au distrus întreaga avere a familiei.
Aproape 2.000 de copii au nevoie urgentă de ajutor, deoarece inundațiile severe le-au afectat în mod semnificativ locuințele, familiile și școlile.

Organizația Salvați Copiii România avertizează asupra riscurilor la care sunt expuși copiii din zonele grav afectate de inundații, de la probleme de sănătate fizică, cauzate de expunerea la frig și alimentație insuficientă, până la traume emoționale pe termen lung.

Echipele mobile Salvați Copiii au intervenit în teren din 16 septembrie, evaluând nevoile și oferind produse de primă necesitate în nouă localități din județul Galați: Slobozia Conachi, Pechea, Costache Negri, Cudalbi, Cuza Vodă, Cuca, Corod, Grivița și Călmățui.

În aceste comunități, aproximativ 5.880 de gospodării au fost afectate, iar pe baza informațiilor colectate de la școli, primării și dispensare, au fost identificați 1.800 de copii afectați. În perioada 16-24 septembrie, 480 de persoane, dintre care 320 de copii, au primit sprijin. Școlile din zonele afectate necesită de asemenea dotări pentru a putea relua cursurile.

Mecanismul de urgență poate fi susținut prin donații în contul RO04RNCB0071011434790009.

Ca măsuri imediate, echipele Salvați Copiii au distribuit produse de igienă personală, articole de curățenie și igienizare, produse destinate nou-născuților și sugarilor, îmbrăcăminte, încălțăminte, pături, pilote și ghiozdane cu rechizite.

Copiii sunt cei mai vulnerabili, fiind expuși frigului și suferind traume psiho-emoționale. Printre nevoile identificate se numără alimentele, hainele, pături și apă potabilă, dar și rechizite și ghiozdane necesare pentru reîntoarcerea la școală. De asemenea, echipele Salvați Copiii au constatat necesitatea unor servicii de suport emoțional. În urma ploilor abundente din 14 septembrie, 28 de localități din județul Galați au fost afectate de inundații. Conform datelor oficiale, peste 7.000 de gospodării și aproximativ 20.000 de persoane au fost afectate.

Două tabere pentru sinistrați, cu o capacitate de 200 de locuri, au fost ridicate de Departamentul pentru Situații de Urgență la Pechea și Slobozia Conachi, iar alte spații de cazare au fost amenajate în școli, care în prezent sunt neocupate.

Majoritatea familiilor afectate au pierdut toate bunurile, inclusiv documentele de identitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`