Aproape 13 ani de pușcărie, pentru trafic de droguri. Doi ieșeni, pedepsiți de judecători din cauza cocainei

Aproape 13 ani de pușcărie, pentru trafic de droguri. Doi ieșeni, pedepsiți de judecători din cauza cocainei

27 iul. 2022, 02:00
Ciprian Nedelcu, în Local

Doi ieșeni au fost trimiși la pușcărie de magistrați, după ce au fost acuzați de trafic de droguri. Astfel, judecătorii din cadrul Tribunalului Iaşi l-au condamnat pe Dumitru Ciprian Gheorghiescu la 8 ani și 8 luni de pușcărie. În același dosar, Mihai Gabriel Nastasă a primit o pedeapsă de 4 ani şi o lună închisoare. Cei doi sunt acuzați că ar fi colaborat pentru a trafica droguri

Doi ieșeni au fost trimiși la pușcărie de magistrați, după ce au fost acuzați de trafic de droguri. Aşadar, recent, judecătorii din cadrul Tribunalului Iaşi l-au condamnat pe Dumitru Ciprian Gheorghiescu la 8 ani și 8 luni de pușcărie, pentru introducere în ţară de droguri de mare risc în formă continuată (2 acte materiale) şi trafic de droguri de mare risc în formă continuată (2 acte materiale). În același dosar, Mihai Gabriel Nastasă a primit o pedeapsă de 4 ani şi o lună închisoare, pentru trafic de droguri de mare risc şi complicitate la introducere în ţară de droguri de mare risc.

„Instanţa confiscă în plus cantitatea de 0,89 de grame de pulbere care conţine cocaină şi cofeină, pulbere solidificată care conţine cocaină, cofeină şi levamisol”, au afirmat magistraţii ieşeni.

În edițiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

Doi ieşeni, trimişi la pușcărie pentru trafic de droguri

Procesul celor doi ieşeni a început pe data de 19 ianuarie 2022. Anchetatorii i-au trimis în judecată pe Dumitru Ciprian Gheorghiescu și Mihai Gabriel Nastasă sub acuzațiile amintite. Conform oamenilor legii, pe 30 august 2021, aceștia s-au autosesizat că Ciprian Dumitru Gheorghiescu ar fi făcut trafic de droguri (cocaină) în Municipiul Iași. Anchetatorii au mai afirmat că ieșeanul ar fi vândut un gram de cocaină cu prețul de 100 de euro.

„Inculpatul Ciprian Dumitru Gheorghiescu a procurat din Spania, în cursul lunii septembrie 2021, de la un bărbat, cu apelativul «Jose», în scopul punerii în circulație în Municipiul Iași, cantitatea de 59,39 de grame de pulbere de cocaină”, au menționat anchetatorii ieșeni.

Dumitru Ciprian Gheorghiescu vrea să afle ce s-a întâmplat cu un gram de cocaină

În cadrul procesului penal, Dumitru Ciprian Gheorghiescu a cerut să se stabilească ce s-a întâmplat cu o cantitate de drog.

„Instanța respinge cererea formulată de inculpat, de solicitare relaţii cu privire la existenţa unui material audio-video obținut cu ocazia presupusei întâlniri între colaboratorul acoperit şi inculpat, în urma căreia a fost realizată o presupusă tranzacție a unui gram de cocaină contra unei presupuse plăţi a unei sume de 400 de lei. În ipoteza în care evenimentul nu a fost monitorizat şi înregistrat audio-video, să se facă precizări asupra motivelor care au condus la aceasta decizie”, au hotărât judecătorii ieșeni.

În același dosar, avocatul unuia dintre cei doi acuzați a cerut dezvăluirea identității unui colaborator sub acoperire. Acum, însă, cei doi ieșeni au fost trimiși la pușcărie de magistrați, după ce au fost acuzați de trafic de droguri.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *