Prima pagină » Local » Aproape 100 de mașini abandonate au fost ridicate în Iași în ultimii doi ani

Aproape 100 de mașini abandonate au fost ridicate în Iași în ultimii doi ani

29 ian. 2022, 02:00,
George Popa în Local

În ultimii doi ani, în Iași s-au ridicat aproape 100 de mașini abandonate. Toate acestea au ajuns să fie depozitate în curtea celor de la Servicii Publice Iași. Tot acolo ajung și mașinile ridicate pentru parcare ilegală. Toate aceste mașini abandonate urmează să ajungă la firmele de dezmembrări autorizate. Ieșenii ale căror mașini au fost ridicate pentru parcare ilegală trebuie să plătească o taxă de 430 de lei pentru eliberarea autovehiculului

În Iași, aproape 100 de mașini abandonate au fost identificate în ultimii doi ani. Acestea au fost marcate de către Primărie cu o etichetă aplicată pe parbriz. Acea etichetă galbenă care are rolul de a înștiința proprietarul mașinii că este obligatoriu să o mute de pe locul unde este parcată până la data inscripționată pe etichetă. În cazul în care posesorul autovehiculului ignoră mesajul, iar termenul dat de Primărie expiră, mașina va fi ridicată și transportată la parcul auto de a celor de la Servicii Publice.

Ce se întâmplă cu cele aproape 100 de mașini abandonate

Toate aceste mașini abandonate ajung să aibă aceeași soartă. Toate ajung în final la centrele autorizate de dezmembrări auto. Mașină abandonată este considerată și o mașină care a fost ridicată pentru parcare neregulamentară, de exemplu, și nu a fost revendicată de proprietar timp de 6 luni.

„Să presupunem că o mașină ridicată nu are numere și proprietarul nu poate fi identificat în niciun fel timp de 6 luni, aceasta trece automat la mașini abandonate. Chiar sunt două mașini care urmează să treacă la abandonate luna viitoare“, a declarat Constantin Postolache, inginer ridicări auto.

Firmele de tractări participă la o licitație pentru a intra în posesia mașinilor abandonate.

„Acum cu pandemia s-au adunat mai multe mașini, însă de obicei firmele de dezmembrări vin des și le ridică. Acestea au un contract cu Primăria și participă la o licitație organizată de Primărie înainte să intre în posesia mașinilor. Majoritatea firmelor sunt din Iași, dar am mai avut și firme de prin Brașov“, a adăugat Constantin Postolache.

Cât plătesc proprietarii pentru eliberarea mașinilor ridicate

În cazul în care o mașină a fost ridicată și transportată la parcul auto de la Servicii Public Iași, proprietarul acesteia va fi obligat să achite o taxă de 430 de lei pentru a o elibera. În cazul în care proprietarul nu s-a prezentat să elibereze mașina în primele 24 de ore de la ridicare, acesta va fi taxat suplimentar. Este vorba despre taxa de depozitare în valoare de 45 de lei pe zi.

„Majoritatea mașinilor pe care le ridicăm sunt parcate fie pe trecerea pentru pietoni, fie în intersecții, acolo unde încurcă restul participanților la trafic. 99 la sută dintre proprietarii mașinilor ridicate se prezintă în termenul de 24 de ore ca să nu mai plătească taxa suplimentară“, a mai spus Constantin Postolache.

Norocoșii care surprind exact momentul în care mașina le este ridicată pot achita pe loc o taxă mai mică.

„Dacă proprietarul mașinii vine exact în momentul în care noi acționăm pentru ridicarea mașinii parcate neregulamentar, acesta poate achita pe loc o taxă de eliberare de 290 de lei. Însă, în cazul în care platforma a plecat cu mașina ridicată, proprietarul acesteia trebuie să vină aici la servicii publice pentru a o elibera“, a mai povestit Constantin Postolache.

Mașinile ridicate nu sunt nici pe departe la fel de multe ca cele aproape 100 de mașini abandonate. Numărul mașinilor ridicate și depozitate în parcul auto este de 4 autovehicule. Asta și datorită faptului că proprietarii mașinilor vin să le elibereze, de obicei în primele 24 de ore de la ridicare.

Bugetul.ro
Orașul în care nu a mai plouat de 600 de ani. Una dintre cele mai exotice capitale de pe planetă se bucură și de un fenomen meteorologic neobișnuit
redactia.ro
«TURUL DOI INAPOI» Cristela Georgescu primul mesaj dupa decizia judecatorilor
Bugetul.ro
Trei luni de foc în România. Explozia profețită de specialiștii în economie se referă la prețurile produselor din țara noastră în perioada următoare
a1.ro
Artista din România care și-a asumat relația cu o fată. Cum s-a filmat alături de noua ei iubită | VIDEO
Playtech.ro
Fără pensii majorate pentru aceşti bătrâni. Lovitura de după Paşte pentru pensionari
observatornews.ro
Cât costă să devii pilot în România. Salariul poate ajunge la 100.000 de euro pe an
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Paștele Blajinilor: sfaturi ale preoților pentru o pomenire adevărată – rugăciune, nu mese festive la cimitir
realitatea.net
Se anunță scumpiri în lanț. Expiră plafonările pe care Guvernul nu se știe dacă le va mai prelungi
SportpeSurse
Ion Țiriac a plătit ani de zile o chirie de 2 lei pentru o vilă impetuoasă din București. Miliardarul a recunoscut tot
Playtech.ro
Orașul din România unde nu plouă cu lunile, este cel mai secetos. Localnicii se bucură și la câțiva stropi
Dailybusiness.ro
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
RomaniaTV
Dispare garanţia de 50 de bani! Schimbare majoră la punctele de reciclare, ce se întâmplă cu sistemul SGR
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Era retragerilor de la bancomat devine istorie. Cum faci rost de numerar dacă îți ții economiile pe card
redactia.ro
Care au fost, de fapt, ultimele cuvinte ale Papei înainte de a muri. Gestul emoționant pe care l-a făcut cu puțin timp înainte să intre în comă
ego.ro
Anca Alexandrescu, de nerecunoscut! În aceste imagini, îți e greu să-ți dai seama că ea este FOTO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`