Prima pagină » Actualitate » Aproape 1.000 de cadre medicale s-au vaccinat în România, în prima zi a campaniei. Nu s-au înregistrat efecte adverse

Aproape 1.000 de cadre medicale s-au vaccinat în România, în prima zi a campaniei. Nu s-au înregistrat efecte adverse

27 dec. 2020, 20:37,
Cristian ZAVASTIN în Actualitate

Aproape 1.000 de cadre medicale s-au vaccinat în România, duminică, 27 decembrie, în prima zi a campaniei de vaccinare în România.

Debutul campaniei a fost marcat în această dimineață la Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș“ din capitală. Prima persoană vaccinată a fost Mihaela Anghel, asistentă medicală generalistă, membră a echipei medicale care, în data de 27 februarie a acestui an, a preluat primul pacient din România confirmat cu virusul SARS-CoV-2.

Aproape 1.000 de cadre medicale s-au vaccinat în prima zi

Acțiunile au continuat și la nivel național, iar numărul total de cadre medicale din cele 10 spitale cărora li s-a administrat deja prima doză de vaccinuri este de 960. Persoanele vaccinate nu au înregistrat efecte adverse, anunță Comitetul Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19.

Vaccinarea personalului medical din cele zece unități medicale aflate în prima linie în lupta cu COVID-19, din prima tranșă de vaccinuri livrate în data de 25 decembrie, continuă luni (28 decembrie) și marți (29 decembrie).

Dr. Florin Roșu, primul ieșean care s-a vaccinat împotriva COVID-19

Florin Roșu este primul ieșean care s-a vaccinat împotriva COVID-19

Dr. Florin Roșu este primul ieșean care s-a vaccinat împotriva COVID-19. Într-o scurtă declarație, medicul și deopotrivă managerul Spitalului de Boli Infecțioase a explicat că vaccinul a ajuns în siguranță la Iași într-un transport securizat și că în aceste momente este ținut la temperatura frigiderului unde va rezista timp de 5 zile. În altă ordine de idei, aproximativ 90% dintre cadrele medicale de la Spitalul de Boli Infecțioase se vor vaccina, susține dr. Florin Roșu

Vaccinul a ajuns la Iaşi într-un transport securizat, fără probleme. În momentul de faţă, acesta este păstrat la temperatura frigiderului unde va rezista timp de 5 zile. A doua două de vaccin se va face peste 21 de zile. Momentan, nu există studii concrete care să ne spună cât va fi intervalul în care vom vi protejaţi împotriva COVID-19. Dar perioadă va fi de minim 6 luni de zile. Vacccinarea şi resprectarea măsurilor ne va duce spre o direcţie bună şi eradicarea pandemiei. Mulţumesc pentru apreciere, este de datoria mea ca şi medic. Am fost un exemplu de normalitate. Dacă discutăm de numărul de cadre medicale, peste 90% din cadrele medicale se vor vaccina.

La procesul de vaccinare a asistat si edilul municipiului Iași, Mihai Chirica. Acesta a vrut să dea un semnal către ieșeni pentru a se vaccina.

Prof. dr. Carmen Dorobăț, printre primele persoane vaccinate

După ce managerul Spitalului de Boli Infecţioase s-a vaccinat, un alt cadru medical important din Iași a ales să se vaccineze. Este vorba despre prof. dr. Carmen Dorobăț, care a vrut să dea un semnal de încredere printre ieșeni afirmând în repetate rânduri că se va vaccina și că vaccinul este sigur și nu pune în pericol viaţa pacientului

” Așa scriem istorie în medicină. De la ce facem la patul pacientului la evaluare şi cercetare, dar şi prin ce am din suflet, pacientului. Acum, prin vaccinarea noastră încercam să dăm încrederea atât de necesară în vaccin. Speram să transferăm încrederea în inimile romanilor pentru sănătatea noastră, a tuturor.” a precizat prof. dr. Carmen Dorobăț.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`