Prima pagină » Sanatate » Boli si tratamente » Apneea în somn duce la forme severe de Covid-19
Apneea în somn duce la forme severe de Covid-19

Apneea în somn duce la forme severe de Covid-19

18 sept. 2020, 06:46,
în Sanatate

Persoanele cu apnee în somn prezintă un risc mai mare de a dezvolta forme severe de Covid-19, boala provocata de noul tip de coronavirus. Sforăitul, senzația de sufocare, trezirile pe timp de noapte sunt câteva dintre manifestările a ceea ce se numește sindrom de apnee obstructivă în somn. Apneea de somn afectează mai frecvent persoanele care au deja afecțiuni cronice precum diabetul, hipertensiunea arterială sau obezitatea.

Apneea de somn afectează mai frecvent persoanele care au deja afecțiuni cronice precum diabetul, hipertensiunea arterială sau obezitatea. Este un ciclu vicios care se instalează dacă este lăsat netratat (prin utilizarea unui dispozitiv continuu de presiune pozitivă a căilor respiratorii pe timp de noapte, care deschide căile respiratorii). Deoarece un somn de proasta calitate slăbește corpul: excitațiile repetate cresc tensiunea arterială și, prin urmare, riscul cardiovascular.

Persoanele cu apnee în somn prezintă un risc mai mare de a dezvolta forme severe de Covid-19

Așa cum era de așteptat, este necesară precauție în timpul acestei pandemiei de coronavirus pentru pacienții cu aceasta boală. Persoanele cu apnee în somn prezintă un risc mai mare de a dezvolta forme severe de Covid-19, boala provocata de noul tip de coronavirus. Cel putin asta arată un nou studiu care sustine că cei cu apnee obstructivă în somn au până la de trei ori mai mare riscul de complicații și deces dacă se infectează cu SARS-Cov-2.

Oamenii de știință de la Universitatea din Warwick au efectuat o meta-analiză (o sinteză a 18 studii pe această temă) pentru a ajunge la această concluzie, potrivit femmeactuelle.fr. Autorul principal, Dr. Miller, explică:

„Este probabil ca Covid-19 să înrăutățească stresul oxidativ și inflamația și să aibă efecte asupra bradichininei, un hormon asociat cu tensiunea arterială”.

Cu toate acestea, mulți pacienți se ignoră reciproc: ei (soțul/soția) nu realizează aceste întreruperi involuntare ale respirației în timp ce dorm. Sforaitul puternic, somnul neliniștit, transpirația și dorința obișnuită de a merge la toaleta în timpul nopții sau fazele de somnolență sau supraexcitare în timpul zilei, ar trebui să ii determine sa consulte un medic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`