Prima pagină » Sanatate » Boli si tratamente » Apneea de somn și coronavirusul: care sunt riscurile
Apneea de somn și coronavirusul: care sunt riscurile

Apneea de somn și coronavirusul: care sunt riscurile

25 iul. 2020, 10:24,
în Sanatate

Apneea de somn și coronavirusul. Apneea de somn este o afecțiune frecventă și cunoscută, în special la persoanele de peste 65 de ani (se spune că 30% o au). Aceasta este întreruperea respirației pentru perioade cuprinse între 10 și 30 de secunde. Consecințele acestei afecțiuni respiratorii pot fi grave, dar există tratamente pentru remedierea acesteia, cum este terapia CDAP (presiune pozitivă continuă în căile aeriene).

Un aparat CPAP trimite un flux constant de presiune prin căile aeriene în gât, pentru a vă asigura că acestea rămân deschise în timpul somnului, tratând în mod eficient pauzele spontane în respiraţie asociate cu apneea în somn. Aceste dispozitive pot reprezenta un pericol pentru un pacient cu covid-19? „Nu există date despre consecințele clinice ale tratamentului CPAP la pacienții cu SAS infectați cu Covid-19”, explică Societatea Franceză de Pneumologie. Pe de altă parte, fluxurile mari de aer furnizate de aparat ar putea ajuta la răspândirea virusului în mediul pacientului și la expunerea celor apropiați.

Apneea de somn și coronavirusul

Deci, dacă ești infectat și predispus la apnee în somn, medicii va sfătuiesc să va informati medicul curant și furnizorul de îngrijiri la domiciliu (prin telefon sau e-mail) și să nu folositi CPP-ul său în apropierea cercului familial (camere separate, dacă este posibil). Întreruperea temporară a tratamentului pe toată durata contagiozității poate fi discutată cu medicul care il prescrie (imposibilitatea unor camere separate). Aceste „măști CCP” nu constituie nicio protecție împotriva coronavirusului.

În rest, știința nu a indicat încă dacă persoanele cu apnee în somn sunt mai vulnerabile la coronavirus, dar aceste afecțiuni respiratorii sunt adesea asociate cu alte patologii precum diabetul, obezitatea sau hipertensiune arterială, care prezinta toate riscurile de a dezvolta o formă severă de Covid-19.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`