În cazul în care vă confruntați cu apnee în somn, există tratamente naturiste pe care le puteți încerca și care ar putea să vă amelioreze problema pe care o aveți. Această afecțiune care perturbă somnul poate avea consecințe serioase asupra sănătății.
Aceste remedii naturale prevăd schimbarea stilului de viață, atât prin menținerea unei greutăți sănătoase, evitarea alcoolului și a fumatului, dar și utilizarea unor plante medicinale și uleiuri esențiale. Iată, pentru apneea în somn, care e tratamentul naturist.
Apnee în somn, tratament naturist
Simptomele cu care se confruntă persoanele cu apnee în somn sunt: somnolență pe parcursul zilei, episoade de apnee, durere de cap matinală, respirație pe gură, creștere în greutate, iritabilitate, depresie, insomnie, disfuncții sexuale.
În primul rând, soluțiile pe bază de plante pot aduce un real beneficiu în ameliorarea simptomelor. De exemplu, mușețelul este o plantă bine cunoscută pentru efectele sedative ușoare. Astfel, dacă vă confruntați cu apnee în somn, puteți încerca să beți, înainte de culcare, o cană de ceai de mușețel. Aceasta poate ajuta la relaxarea musculaturii și la inducerea unui somn mai profund.
Rădăcina de valeriană este un alt remediu folosit pentru a îmbunătăți somnul. Aceasta are capacitatea să inducă somnul și să crească calitatea acestuia. Utilizarea valerianei sub formă de ceai sau supliment alimentar ar trebui să se facă cu prudență și după consultarea unui medic, deoarece poate interacționa cu alte medicamente și poate avea efecte secundare.
Un alt remediu natural foarte util este floarea-pasiunii, apreciată pentru proprietățile sale calmante. Aceasta este adesea utilizată și pentru a trata anxietatea și insomniile. Extractul de floarea-pasiunii poate ajuta la relaxarea sistemului nervos și la un somn mai liniștit.
Uleiurile esențiale, remedii pentru îmbunătățirea calității somnului
În ceea ce privesc uleiurile esențiale, cel de mentă poate fi benefic persoanelor care suferă de apnee în somn datorită faptului că ajută la deschiderea căilor respiratorii și la reducerea congestiei nazale.
Uleiul de eucalipt ajută, în primul rând, la ameliorarea simptomelor de răceală și tuse. Acesta, însă, poate fi foarte util și pentru persoanele care se confruntă cu apnee în somn. Inhalarea vaporilor de eucalipt poate ajuta la deschiderea căilor respiratorii și la facilitarea respirației. Acesta poate fi utilizat î n difuzoare, însă poate fi aplicat și pe piept sau spate, în combinație cu un ulei purtător, pentru ameliorarea congestiei în somn.
Uleiul de maghiran este bine-cunoscut pentru efectele sale relaxante și pentru capacitatea de a îmbunătăți calitatea somnului. Acest ulei ajută la reducerea stresului și la inducerea stării de relaxare, având un efect pozitiv asupra sistemului nervos. De asemenea, ajută la relaxarea musculaturii.
Uleiul de lavandă, un alt remediu natural benefic, are proprietăți calmante și relaxante. Acesta poate fi folosit în difuzoare sau aplicat topic, cu precauție, pentru a crea un ambient facil somnului. Inhalarea aromei de lavandă înainte de culcare poate ajuta la relaxarea corpului și la diminuarea anxietății, ceea ce poate fi benefic pentru persoanele cu apnee în somn.
Alte metode care v-ar putea ajuta sunt: instalarea unui umidificator în dormitor, yoga și exerciții de respirație, acupuntură, terapie prin masaj, îngrijire chiropractică.
Dacă vă confruntați cu apnee în somn, tratamentele naturiste pot fi de mare ajutor, însă, înainte de a le lua, cel mai bine este să consultați un medic.