Prima pagină » Economic Local » Apicultorii din Iași trebuie să obțină codul unic de identificare pentru a primi banii de la stat
Apicultorii din Iași trebuie să obțină codul unic de identificare pentru a primi banii de la stat

Apicultorii din Iași trebuie să obțină codul unic de identificare pentru a primi banii de la stat

08 mai 2020, 04:00,
Raluca Costin în Economic Local

Una dintre condițiile obligatorii pentru crescătorii de albine din Iași care vor să beneficieze de subvențiile acordate prin Programul Național Apicol, derulat de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), este ca fiecare solicitant să dețină un cod unic de identificare atribuit de către APIA. Pentru a obține codul unic de identificare, apicultorii și/sau formele asociative apicole recunoscute care depun prima dată la APIA o cerere de plată în calitate de solicitanți trebuie să se prezinte la APIA Centrul județean, unde vor completa și depune, înainte de data de depunere a cererii de plată, formularul de solicitare a codului unic de identificare (RO). După înregistrarea în sistemul informatic se va genera codul unic de identificare, care se va comunica în scris solicitantului.

Apicultorii din Iași pot depune cererile la APIA

Pentru a obține codul unic de identificare, apicultorii din Iași trebuie să prezinte documentul de identificare financiară. Actele necesare la APIA pentru codul unic de identificare trebuie să conțină date precum denumirea, adresa băncii, codul IBAN al contului bancar activ pe teritoriul României. Prin intermediul acestui program, apicultorii din Iași pot obține asistență tehnică, dar și fondurile necesare pentru combaterea agresorilor și a bolilor specifice stupilor, în special a varoozei, raționalizarea transhumanței, măsuri de asistență pentru repopularea șeptelului apicol din Uniune, îmbunătățirea calității produselor în vederea unei mai bune valorificări a produselor pe piață. Apicultorii pot depune cererile la (APIA) până pe data de 1 august. Anul trecut, instituția a făcut plăți în valoare de peste 100.000 de lei către acești beneficiari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`