Prima pagină » Culinar » Aperitive reci simple, dar de efect. Combinații inedite, care sunt gata înainte să-ți dai seama

Aperitive reci simple, dar de efect. Combinații inedite, care sunt gata înainte să-ți dai seama

23 nov. 2023, 10:15,
BZI.ro, în Culinar

Aceste aperitive reci simple și ușor de pregătit sunt idei delicioase pe care le poți realiza în avans și le poți refrigera pentru următoarea petrecere! Nu este nevoie de cuptor pentru a le prepara.

Dacă ai nevoie de câteva idei simple pentru următoarea petrecere îți prezentăm 3 rețete excelente de aperitive de efect, însă simplu de preparat. Fiecare dintre aceste rețete poate fi pregătită în avans și refrigerată până la servire, deci nu trebuie să-ți bați capul cu mâncare caldă scoasă din cuptor fix înainte să vină oaspeții.

Aperitive reci simple cu castravete și somon afumat

Aperitivul cu somon afumat este ușor și perfect pentru petreceri! Castravetele, brânza cremoasă și mărarul sunt o combiatie pentru un snack pe placul tuturor. În plus, arată uimitor și se bazează pe arome simple, proaspete dar savuroase. Combinația clasică de somon afumat, mărar, castravete și brânza cremoasă rezultă într-o explozie de arome gustoase și revigorante. Prepară acest platou pentru o petrecere, iar invitații vor fi cuceriți! Citiți în continuare pentru a afla lista de ingrediente și instrucțiunile de preparare.

Astfel, vei avea nevoie de 1/2 castravete englezesc (20 de felii), 113 grame cremă de brânză la temperatura camerei, 1 lingură maioneză (sau iaurt grecesc sau simplu), 1 linguriță muștar Dijon, 2 linguri mărar proaspăt tocat, plus crenguțe de mărar pentru décor, 1 ceapă verde, foarte fin tocată, 100 grame somon afumat.

Taie castravetele în felii de 0.5 centimetri. Dacă dorești, presară puțină sare kosher peste acestea. Într-un castron, amestecă crema de brânză moale cu maioneză, muștar Dijon, mărar proaspăt tocat și ceapă verde tocată. Pune o lingură de brânză cremoasă pe fiecare felie de castravete, apoi adaugă o bucată mică de somon afumat. Decorează cu crenguțe de mărar și servește imediat sau refrigerată până la servire (cu până la 1 zi în avans).

Curmale umplute cu brânză de capră

Iată un aperitiv interesant din nuci umplute cu brânză de capră. Combinația dintre dulceața curmalelor și gustul sărat dat de brânză de capră pufoasă este absolut uimitoare. Adaugă deasupra câteva bucățele de fistic și un praf de paprika afumată, și vei avea magie în farfurie! ISunt ideale ca o gustare rapidă și sănătoasa și nu implică gătire la foc.

Pentru a le prepara vei avea nevoie de 24 de curmale (de preferat Medjool), 113 grame brânză de capră moale (de preferință la temperatura camerei) sau unt de nuci pentru varianta vegana, 3 linguri de fistic măcinat, sare de mare și piper proaspăt măcinat, paprika afumată și opțional, de miere.

Folosește un cuțit pentru a face o tăietură de-a lungul curmalelor, apoi îndepărtează sâmburii. Folosește o linguriță pentru a le umple cu brânză de capră. Zdrobește fisticul cu un ciocan. Apoi adaugă deasupra curmalelor umplute un strop mic de piper negru, sare de mare și un pic de paprika afumată (doar un strop mic, căci are o aromă intensă). Presară puțină pudră de fistic. Dacă doreșți, poți adăuga un pic de miere (din nou, folosește o cantitate mică pentru a intensifica gusul, căci prea mult ar putea acoperi celelalte arome).

Tartar de ton

Tartarul de ton este modul ideal de a folosi o bucată de ton galben! Aceasta rețetă impresionantă de aperitiv îmbină arome îndrăznețe cu carne de pește de calitate. Combinarea aromelor puternice de sos de soia, lime și ulei de susan prăjit face minuni în a scoate în evidență savoarea tonului galben, și este ideal de întins pe biscuiți sau pâine toast. Această rețetă clasică a apărut în anii ’80 ca o variantă a versiunii franceze pe bază de carne de vită, dar astăzi are diverse reinterpretări. Iată o rețetă ușoară de aperitiv care va impresiona pe toată lumea.

Vei avea nevoie de aproximativ 450 de grame de ton galben, 2 linguri sos de soia, 2 linguri suc de lime, 2 linguri oțet de orez, 2 linguri ulei de susan prăjit, 1/4 linguriță sare kosher, 1 lingură de ceapă verde tăiată mărunt, 1 lingură de coriandru tăiat mărunt, 1 lingură de ardei jalapeno tocat și 3 linguri semințe de susan pentru decor, biscuiți sau pâine toast, coșulețe din foietaj sau chipsuri de banana plantain.

Folosind un cuțit mare de bucătărie, taie tonul în cuburi de 0.5 centietri, tăind împotriva fibrelor cărnii. Într-un bol mic, amestecă tonul cu sos de soia, suc de lime, oțet de orez, ulei de susan prăjit, sare kosher, ceapa verde tocată, coriandrul tocat și ardeiul jalepeno. Acest aperitiv poate fi refrigerat cu până la o zi în avans. Prăjește semințele de susan. Dacă dorești, așează tartarul de ton pe felii de pâine prăjită sau biscuiți sărați. Gustă aceste aperitive reci simple înainte de a le servi, și adaugă semințe de susan prăjite și sare suplimentară dacă este necesar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *