Dintotdeauna au fost la mare căutare aperitivele reci pentru nuntă. Aceste gustări sunt nelipsite chiar și la adunări mici cu prietenii sau familia. Atunci când vine vorba de o sărbătoare organizată și de o petrecere de volum mai mare, acestea sunt esențiale.
De ce avem nevoie de aperitive
Chiar dacă nu le acordăm mereu foarte mare importanță, aperitivele sunt necesare. Acestea ne deschid apetitul către felurile principale de mâncare. Pe lângă acest lucru, ele ne păzesc de pericolele băutului pe stomacul gol. În general, aperitivele se servesc ca gustări, odată cu primele băuturi turnate în pahare. Chiar și originile acestui termen dă de gol scopul lor. Acesta se trage din limba latină, din cuvântul „aperire” care înseamnă a deschide. Putem spune că acestea reprezintă opusul desertului suprem – tortul, care este la fel de important la o astfel de celebrare.
Platourile cu aceste gustări ne mângâie papilele gustative numai prin vastitatea culorilor și a mirosului. Chiar și dinainte să gustăm, acestea ne fac curioși în legătură cu felurile de mâncare care urmează să fie așezate pe masă.
Cum se pregătesc aperitivele pentru nuntă
Pentru a pregăti niște aperitive spectaculoase trebuie să ne cunoaștem invitații destul de bine. Spre deosebire de felurile principale de mâncare (precum friptura, ciorba, peștele gătit în diferite feluri ș.a.), aperitivele trebuie să fie de o diversitate mai mare pentru a fi pe placul tuturor. Trebuie, de asemenea, să avem grijă la gustările care conțin alergeni.
Atunci când avem platouri cât mai diferite cu aperitive, avem șanse mai mari să impresionăm invitații, și șanse mai mici de a da greș.
Aperitive reci nuntă – Tartina de gulii
Poate fi destul de greu să alegem anumite rețete pentru o mulțime atât de numeroasă. Una dintre cele mai rapide, ușoare dar și gustoase rețete este tartina de gulii. Pentru cei ce nu au mai auzit de această legumă, ea face parte din familia Crucifere (din care face parte și varza) și are o aromă dulce. Este și foarte sănătoasă pentru că are un conținut bogat de potasiu și vitamina C.
Rețeta este extrem de ușoară și permite unele schimbări. După gusturile fiecăruia, ingredientele se pot schimba (cum ar fi roșiile sau crema cu care vor fi umplute guliile).
Guliile trebuie tăiate în felii subțiri. Cea mai populară cremă în această combinație este crema de brânză. Pe deasupra, putem pune felii de roșii și pentru design, o frunză de pătrunjel.
Ouă umplute cu ton – rapid și gustos
Aceasta este o rețetă clasică care pare că nu lipsește de la nicio petrecere, poate și datorită faptului că sunt foarte ușor de pregătit, dar sunt și nutritive.
Ouăle trebuie fierte foarte bine până se întăresc, iar mai apoi trebuie înjumătățite. Intre timp, trebuie să scurgem bine tonul de apa/ulei și îl mărunțim. Acesta trebuie amestecat cu maioneză, peste care punem și niște zeamă de lămâie.
După ce amestecul este gata, putem pune câte o linguriță în fiecare jumătate de ou fiert. Pentru design, se poate adăuga și un firicel de pătrunjel.
Există mult mai multe feluri de aperitive care pot fi pregătite pentru nuntă. Pentru cei care adoră mâncarea tradițională sunt recomandate platourile cu mini rulouri de șuncă, rulada de jambon cu cremă de brânză sau chiar clasicele frigărui cu cașcaval afumat, roșii, ceapă, telemea ș.a.
Aperitivele reci pentru nuntă sunt foarte populare pentru că sunt rapid de pregătit, dar în același timp, gustoase.