Prima pagină » Culinar » Aperitive pentru masa de Paște. Trucuri care te vor ajuta să obții niște preparate gustoase și spectaculoase

Aperitive pentru masa de Paște. Trucuri care te vor ajuta să obții niște preparate gustoase și spectaculoase

12 apr. 2023, 12:39,
BZI.ro, în Culinar

Multe gospodine pregătesc niște aperitive pentru masa de Paște. Pentru acestea, rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe. Dacă vrem să îi surprindem pe musafiri cu niște aperitive deosebite, savuroase și cu un aspect deosebit, putem pregăti ca aperitive ouă umplute și decorate cu verdeață proaspătă, ciuperci umplute cu brânză, rulouri de șuncă asortate sau o salată boeuf ornată cu măsline, ardei și frunze de pătrunjel. Iată câteva trucuri care te vor ajuta să obții niște preparate gustoase și spectaculoase.

Aperitive pentru masa de Paște

Dacă vrem să îi cucerim pe cei dragi la zi de sărbătoare, putem pregăti niște aperitive pentru masa de Paște. Acestea se fac rapid, dar avem nevoie de multă imaginație pentru a obține la final adevărate delicii culinare. Pe lista aperitivelor gustoase, rafinate și cu un aspect deosebit se află rulourile cu șuncă, ciupercile umplute sau nelipsitul chec aperitiv.

Pentru delicioasele rulouri cu șuncă vom avea nevoie de 200 g de șuncă, 3 ouă, 1 linguriță de boia dulce, 1 legătură de ceapă verde, 2 cutii de cremă de brânză și unt.

Feliile de șuncă se taie în jumătate și se ung cu un strat de unt. După aceea se face o omletă din cele 3 ouă la care se adaugă o linguriță de boia dulce. Pe jumătate din feliile de șuncă se pun fâșii de omletă apoi se formează rulouri care vor fi fixate cu scobitori. Ceapa verde se toacă mărunt și se amestecă cu crema de brânză. Celelalte felii de șuncă se ung cu crema de brânză apoi se formează alte rulouri fixate cu scobitori.

Pe lângă acest deliciu putem face pentru cei dragi de la masa de Paște și câteva rulade aperitiv. Dacă vrem să îi surprindem cu un preparat inedit, ideal este și un chec aperitiv pufos, aromat și cu un aspect deosebit.

Cum să pregătești niște aperitive spectaculoase la tine în bucătărie

Aperitivele pentru masa de Paște sunt delicioase și ușor de pregătit acasă. Pe lista preferințelor multora dintre noi se află ciupercile umplute. Așezate pe un platou și ornate cu verdeață proaspătă, ciupercile umplute vor atrage multe priviri, iar gustul îi va cuceri pe cei dragi. Pentru savuroaseel ciuperci umplute vom avea nevoie de 450 g de ciuperci, 1 ceapă, 3 căței de usturoi, 50 g de telemea, 50 g de brânză, 50 g de parmezan, 1 ou, boia, sare și piper.

Mai întâi se spală ciupercile, se curăță și se îndepărtează codițele. Codițele de ciuperci se toacă și se pun la călit într-o tigaie cu ulei încins, la care se adaugă ceapa tocată și usturoiul pisat. Într-un bol mare se amestecă brânzeturile cu oul bătut. Ciupercile se vor umple cu compoziția din tigaie, iar amestecul de brânzeturi se pune deasupra împreună cu un pic de boia pentru un plus de savoare și culoare.

Ciupercile umplute se dau la cuptor timp de 20 de minute. Când sunt gata se scot de la cuptor, se pune deasupra un pic de pătrunjel tocat și se așază ciupercile umplute pe un platou. Cu siguranță acest aperitiv va fi pe placul musafirilor.

Dacă vrem să îi surprindem pe cei dragi cu niște preparate savuroase și spectaculoase la zi de sărbătoare, ideale sunt niște aperitive pentru masa de Paște. Rețetele sunt diverse, gustoase și pot fi adaptate după preferințe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *