Prima pagină » Culinar » Aperitive de post. Cele mai gustoase și rapide rețete

Aperitive de post. Cele mai gustoase și rapide rețete

23 mart. 2023, 13:32,
BZI.ro, în Culinar

În zilele cu restricții alimentare putem pregăti niște aperitive de post delicioase și sănătoase. Când vine vorba de mâncărurile de post gospodinele se întrec în tot felul de rețete savuroase. De la chiftelele de post sau vinetele pane până la niște cartofi țărănești, ciuperci umplute sau un chec aperitiv cu legume, toate sunt pe placul multora dintre noi și sunt perfecte în perioadele cu restricții alimentare. Iată care sunt cele mai gustoase și rapide rețete de post.

Aperitive de post

Dacă vrem să pregătim în zilele de post niște mâncăruri sățioase, gustoase și sănătoase, dar și cu un aspect deosebit, ideale sunt niște aperitive de post. Acestea sunt ușor de făcut, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, la final ne vom încânta papilele gustative cu un adevărat deliciu culinar.

Pe lista aperitivelor savuroase de post se află chiftelele. Pentru acestea vom avea nevoie de doi cartofi, o legătură de pătrunjel, un praf de sare, ulei, boia, două cepe, piper, câteva ciuperci, două linguri de orez și trei linguri de făină. Mai întâi se curăță cartofii și se pun la fiert. Într-un alt vas se pune la fiert orezul, iar ceapa se toacă mărunt și se călește ușor în ulei încins.

Cartofii fierți se lasă la scurs apoi se pasează foarte bine și se amestecă cu orezul fiert, ceapa călită și pătrunjelul tocat. În această compoziție se adaugă și ciupercile date prin mașina de tocat. Se condimentează cu boia, piper și sare apoi se formează chifteluțele și se prăjesc în ulei încins. Un alt aperitiv de post gustos este pateul de ciuperci. De asemenea, putem pregăti și niște chiftele de soia de post, fragede și suculente. La desert ideală este o tartă cu mere de post, aromată și pufoasă.

Idei de rețete gustoase și rapide

Pe lista aperitivelor savuroase de post se află și vinetele pane de post. Pentru acest deliciu culinar vom avea nevoie de două vinete, usturoi tocat, pesmet, sare și piper. Mai întâi se spală vinetele și se taie în rondele potrivite. Într-un bol mare se amestecă pesmetul împreună cu usturoiul tocat, apoi se condimentează cu sare și piper, după gust. Rondelele de vinete se dau prin compoziția obținută apoi se prăjesc în tigaie în ulei încins, dar la fel de bine pot fi făcute și la cuptor. Vinetele pane pot fi servite împreună cu o salată proaspătă și gustoasă.

Dacă vrem să ne încântăm papilele gustative cu un preparat de post tradițional și sățios, putem face niște cartofi țărănești. Pentru această rețetă vom avea nevoie de 2 kg de cartofi, 4 linguri de ulei, o ceapă, sare, boia, piper măcinat și o linguriță de verdețuri uscate. Mai întâi se curăță ceapa și se toacă mărunt apoi se călește ușor.

Între timp se încinge cuptorul. Se curăță cartofii, se spală și se taie în felii groase. Se pun într-o tavă unsă cu ulei, apoi se adaugă sare, piper și celelalte condimente. Peste cartofi se pune ceapa călită și apă cât să acopere cartofii. Când aceștia sunt gata se scot de la cuptor, se adaugă verdeața și se lasă la răcit apoi se servesc împreună cu niște murături sau cu o salată.

Aperitivele de post sunt gustoase, sănătoase și ușor de făcut. Rețetele de post sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe. Dacă ținem cont de câteva trucuri simple, succesul culinar va fi garantat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *