Prima pagină » Culinar » Aperitiv din foietaj, rapid și delicios! O rețetă mai simplă ca aceasta nici nu poate fi!

Aperitiv din foietaj, rapid și delicios! O rețetă mai simplă ca aceasta nici nu poate fi!

15 feb. 2025, 12:55,
Redacția BZI în Culinar

Atunci când ai invitați la cină sau pur și simplu vrei să îți surprinzi familia, un aperitiv din foietaj, rapid și delicios este ideea perfectă care te poate scoate din încărcătură, mai ales când ești pe grabă. Crocant, aromat și plin de savoare, este combinația ideală de ingrediente care te va face să revii la această rețetă de fiecare dată când ai nevoie de ceva rapid și delicios.

Foietajul este un aluat subțire, pufos, ce se potrivește perfect cu o varietate de umpluturi delicioase. Acest aperitiv clasic este popular la petreceri, pe masa de sărbători sau orice altă ocazie specială. Iată cum să pregătești cel mai delicios aperitiv cu foietaj.

Aperitiv din foietaj, rapid și delicios

Foietajul e genul acela de ingredient pe care îl poți folosi într-o grămadă de rețete și mereu iese ceva bun. E perfect pentru sărbători, când vrei să faci niște aperitive care să arate bine și să fie și gustoase. Poți să găsești foietaj gata făcut la magazin, pe care doar îl scoți din ambalaj și începi să-l folosești.

Asta înseamnă că poți să te concentrezi mai mult pe umpluturi și pe cum să le faci să arate bine, în loc să pierzi timpul făcând aluatul de la zero. Deci, dacă vrei să impresionezi oaspeții și să le faci ceva special, dar fără bătaie de cap prea mare, foietajul e alegerea perfectă. E versatil, ușor de folosit și rezultatele sunt mereu pe placul tuturor.

Pentru acest aperitiv ai nevoie de 700 g aluat foietaj; 2 ouă fierte; 120 g cremă de brânză; 150 g cașcaval ras; 100 g șuncă; 3 castraveți murați; 250 g ciuperci; 100 g parmezan și 1 ou. Pentru sos ai nevoie de 300 g roșii cherry; 20 g usturoi; 20 ml ulei de măsline; 3 g sare; 2 g piper negru; 2 cepe albe ceapă; 10 g pătrunjel și 3 g ierburi de provence.

Indicații de preparare

Mai întâi întindem aluatul de foietaj pe o hârtie de copt și crestăm la un capăt cu o rolă pentru a obține niște fâșii. Pe partea care a rămas necrestată punem o compoziție făcută din 2 ouă fierte zdrobite și crema de brânză.

Se întinde compoziția în mod egal cu o lingură, iar pe deasupra se răzuiește cașcavalul. Se aranjează cașcavalul ras, după care se dă prin răzătoare și șunca, și cei trei castraveți murați, aranjându-i uniform în straturi peste straturile deja existente. Se toacă mărunt ciupercile și se așază peste, apoi se dă prin răzătoare parmezanul, așezându-le pe straturi deasupra celorlalte ingrediente.

La capătul unde încep fâșâile crestate, se unge aluatul foietaj cu pensula înmuiată într-un ou. Apoi se unge cu ou ruloul formal și se aduce peste el fiecare fâșie, formând o mică fundiță prin răsucire fiecărei bucăți de aluat. Apoi formăm ruloul într-un cerc, formând astfel o coroniță pe care o lipim la capăt, apoi se unge cu ou înainte de a băga la cuptor aperitivul pentru 30 de minute la 180 de grade Celsius.

Între timp pregătit sosul, pentru care se taie roșiile cherry pe din două și le punem într-o tavă cu usturoiul și turnăm peste uleiul de măsline. Se condimentează cu sare și piper și dăm tava la cuptor pentru 15 minute la 180 de grade Celsius.

Între timp se toacă 2 cepe pe care le călim într-o tigaie la foc mediu până își schimbă culoarea, apoi într-un blender se pun roșiile cu usturoiul scoase de la cuptor, ceapa călită, pătrunjelul și condimentăm cu ierburi de provence. Se mixează foarte bine și sosul este gata, fiind perfect pentru un aperitiv din foietaj care este rapid și delicios.

Donație lunară
Donează lunar pentru susținerea jurnalismului de calitate

Donație singulară
Donează o singură dată pentru susținerea jurnalismului de calitate

Bugetul.ro
Meseria bănoasă a Alexandrei Ceaușescu, unica nepoată a lui Nicolae Ceaușescu. Urmașa fostului cuplu prezidențial a terminat o facultate grea
redactia.ro
Cutremur puternic în România! Pământul s-a zguduit
Bugetul.ro
S-a despărțit Valeriu Nicolae de Dragoș Pătraru! Jurnalistul nu a mai produs ediții pentru canalul de YouTube „Starea Nației”
a1.ro
Mesajul tranșant pe care Ella Vișan l-a transmis după imaginile de aseară cu ispita Teo. "Nu vă lăsați păcăliți"
Playtech.ro
Valeriu Gheorghiță, mesaj clar despre vaccinuri: „Nu există shedding, nu există risc pentru nimeni”
observatornews.ro
4 români, morţi într-un cumplit accident rutier în Germania. Costi era în maşină cu soţia şi încă o familie
Playsport.ro
Noul preşedinte al Poloniei blochează prin veto ajutoarele pentru copiii refugiaţilor și accesul...
Evz.ro
Cum te poți recăsători după divorț. Rânduielile Bisericii Ortodoxe
realitatea.net
Dispar chioșcurile STB. De unde vor cumpăra călătorii bilete
SportpeSurse
O minoră de doar 14 ani i-a luat mințile lui Gigi Becali, care s-a îndrăgostit până peste cap
Playtech.ro
Codul Rutier 2025 – ce trebuie să faci când alt șofer semnalizează că schimbă banda. Regula de prioritate
Dailybusiness.ro
Voucherele de vacanță pentru angajații din educație se acordă în continuare
RomaniaTV
Concedii 2025. Angajații care pierd zile libere de odihnă. Ce modificări usturătoare se aplică de la 20 august DOCUMENT
stiriromania.ro
Cât costă o porție de ceafă cu cartofi prăjiți în Mamaia: prețurile de autoservire ajung la niveluri gourmet
RomaniaTV
Armata obligatorie, dar plătită cu 2.300 de euro pe lună, miercuri se votează proiectul în Parlament
redactia.ro
De când se vor trece copiii mici la întreținerea de la bloc
ego.ro
Fosta iubită a lui Liviu Dragnea, din nou în vizorul presei! Ce a făcut Irina Tănase...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
26 august 2025
26 august 2025