Prima pagină » Local » Apel umanitar pentru o pacientă în vârstă de 13 ani, bolnavă de leucemie, care este internată la Spitalul Clinic de Copii „Sf. Maria”! Sara Stafie are nevoie urgent de sânge – FOTO

Apel umanitar pentru o pacientă în vârstă de 13 ani, bolnavă de leucemie, care este internată la Spitalul Clinic de Copii „Sf. Maria”! Sara Stafie are nevoie urgent de sânge – FOTO

08 iun. 2024, 02:00,
Codruța ȘOROAGĂ în Local

Sara Stafie, o pacientă bolnavă de leucemie, în vârstă de 13 ani, din Neamț, este internată la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Maria”, fiind în stare gravă. Fata are nevoie urgent de sânge. Deși pacienta are grupa AB, Rh negativ, se poate dona indiferent de grupa sanguină.

Sara Stafie, o pacientă internată la Spitalul Clinic de Copii „Sf. Maria” Iași, are mare nevoie de ajutor

Sara Stafie este internată în cadrul secției de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Maria” Iași. Donațiile se pot face la orice Centru de Transfuzii din țară. Persoanele care doresc să o ajute pe Sara Stafie să depășească această perioadă grea din viața ei trebuie să precizeze numele pacientei și unitatea medicală la care este internată.

„Dragi prieteni, vă rog din suflet, cei care pot și doresc, să ajutăm o fetiță de 13 ani cu leucemie care de două zile este în comă și are nevoie urgentă de transfuzii de sânge, grupa AB negativ, fetița este internata la Spitalul «Sf. Maria» din Iași. Orice ajutor contează. Se pot face recoltări în orice punct de transfuzii sanguine din țară, cu mențiunea numelui fetiței, Stafie Sara Ioana, și spitalul unde este internată, «Sf. Maria» din Iași”, au transmis apropiații fetei.

Ce condiții trebuie să îndeplinești pentru a dona sânge?

Pentru a putea dona sânge, potențialul donator trebuie să îndeplinească mai multe condiții. Acesta trebuie să aibă vârsta situată între 18-60 de ani. În ceea ce privește greutatea, femeile trebuie să cântărească minimum 55 de kilograme, iar bărbații nu mai puțin de 60 de kilograme. Donatorii trebuie să aibă pulsul situat între 60 și 100 de bătăi pe minut. De asemenea, acesta trebuie să nu fie în evidență cu boli cronice și să nu sufere de alergii severe, alergiile sezoniere, minore, nu sunt criteriu de excludere.

Totodată, trebuie să nu fi suferit intervenții chirurgicale majore în ultimele 6 luni, operații minore în ultimele 3 luni sau intervenții stomatologice mici în ultimele 7 zile. Important de menționat este și faptul nu pot dona sânge persoanele care și-au făcut tatuaje sau piercing-uri în ultimele 6 luni. Femeile care doresc să doneze sânge trebuie să nu fie în perioada menstruală și nu trebuie să ia anticoncepționale. Un ultim criteriu pe care trebuie să-l îndeplinească donatorii de sânge este să nu fi consumat alcool cu 48 de ore înainte de a se prezenta la centrul de transfuzii.

Experții spun că există o mulțime de beneficii pentru organism de la donare de sânge. Unele dintre beneficiile donării de sânge includ reînnoirea sângelui donatorului după donare, creșterea proprietăților compensatorii ale organismului, care ajută donatorul să se recupereze rapid după donare sau pierderea de sânge. Donarea de sânge este indicată pentru multe boli, cum ar fi hipertensiunea arterială. Procesul de donare este, de asemenea, util pentru femeile aflate la menopauză. Aspectul moral este un avantaj important – fiecare donator se simte bine emoțional să fie salvatorul cuiva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *