Prima pagină » Eveniment-Social » Apel la respectarea măsurilor preventive la manifestările tradiționale de Anul Nou din comuna Ruginoasa
Apel la respectarea măsurilor preventive la manifestările tradiționale de Anul Nou din comuna Ruginoasa

Apel la respectarea măsurilor preventive la manifestările tradiționale de Anul Nou din comuna Ruginoasa

28 dec. 2021, 16:20,
în Eveniment-Social

Anual, pe 31 decembrie, în comuna Ruginoasa au loc manifestări tradiționale de Anul Nou caracterizate prin cunoscutele cete de „mascați”. Având în vedere cadrul legislativ specific pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, riscurile și vulnerabilitățile identificate, precum și istoricul evenimentelor din anii anteriori, manifestările din acest an se vor desfășura cu respectarea prevederilor Legii 60/1991 privind organizarea și desfășurarea adunărilor publice și a HG nr. 1.242 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu 9 decembrie 2021, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Sub autoritatea Instituției Prefectului – Județul Iași a avut loc astăzi la sediul Primăriei Ruginoasa o ședință de cooperare cu reprezentanții autorităților locale, organizatorilor și structurilor MAI cu atribuții în domeniul respectării ordinii publice (Jandarmerie, Poliție, Situații de Urgență).

Gruparea de Jandarmi Mobilă Bacău a fost desemnată unitate responsabilă pentru coordonarea integrată a misiunii de asigurare a ordinii publice în zilele de 31 decembrie 2021 și 1 ianuarie 2022 în comuna Ruginoasa, misiune la care vor participa și efective ale Inspectoratului de Poliție Județean Iași și ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență Iași.

Totodată, în această perioadă (24-30 decembrie) echipe de polițiști și jandarmi execută misiuni de menținere a ordinii publice și verificări ale respectării măsurilor asociate fenomenului pandemic în comuna Ruginoasa.

***

HG nr. 1.242 din 8 decembrie 2021, Anexa nr. 3, Art.1, alin. 8: „se permit organizarea şi desfăşurarea în aer liber a evenimentelor specifice dedicate marcării trecerii în noul an, în perioada 31 decembrie 2021-1 ianuarie 2022, fără restricții privind numărul de persoane și intervalul orar, cu purtarea măștii de protecție, precum și cu respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2

***

Fac apel la respectarea măsurilor preventive și în aceste zile în care vom sărbători trecerea în noul an. Suntem într-una dintre cele mai frumoase perioade ale anului, cea a sărbătorilor de iarnă. În ajunul anului nou au loc întruniri de familie, petreceri în aer liber, obiceiuri și evenimente tradiționale. Toate acestea presupun interacțiunea cu alte persoane și au un farmec și o frumusețe aparte. Bucurați-vă, dar fiți precauți, nu riscați să vă îmbolnăviți, nu riscați infectarea celor care vă sunt apropiați”, a declarat Marian Grigoraș, prefectul județului Iași.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *