Prima pagină » National » Apel la 112 făcut de angajații unui magazin alimentar din Piatra-Neamț. O viperă a fost găsită de clienți
Apel la 112 făcut de angajații unui magazin alimentar din Piatra-Neamț. O viperă a fost găsită de clienți

Apel la 112 făcut de angajații unui magazin alimentar din Piatra-Neamț. O viperă a fost găsită de clienți

25 aug. 2021, 11:07,
în National

Clienții și vânzătorii unui magazin alimentar din Piatra Neamț au fost speriați de prezența unei vipere în magazin.

O angajată a magazinului a sunat îngrozită la 112 după ce a observat vipera pe unul din rafturile magazinului într-o ladă cu legume.

O viperă de jumătate de metru găsită de clienți într-un magazin în Piatra Neamț

Clienții au rămas îngroziți când au vrut să-și facă cumpărăturile într-un magazin din Piatra-Neamț.

Autoritățile au fost anunțate iar la fața locului s-a deplasat atât o ambulanță SMURD cât și o autospecială complexă aparținând pompierilor din județul Neamț.

Aceștia au intervenit de urgență prinzând viperă care mai apoi a fost eliberată într-o zonă sigură din pădure ferită de oameni.

Important de amintit faptul că mușcătura viperei este mortală dacă nu i se adiministrează victimei în cel mai scurt timp serul antiveperin.

Un localnic din Iași a fost mușcat de un șarpe

Un bărbat din Iași a fost mușcat de un șarpe veninos în data de 22 mai 2021, din comuna Dobrovăț, județul Iași, ajungând de urgență la spital. Ieșeanul a suferit un șoc anafilactic la câteva ore după incident și a fost nevoie de intervenția elicopterului SMURD. Intervenția rapidă a medicilor a făcut diferența dintre viață și moarte, iar bărbatul este stabil. După acest incident s-a declanșat panica în localitate, însă primarul îi asigură că în zonă nu au existat și nici nu există vipere

„Îl știu pe om, era prin livadă, a văzut în iarbă șarpele și probabil a vrut să pună mâna pe el și l-a mușcat de degetul mic de la mână. El este bolnav și probabil că de asta l-a afectat. Dacă era viperă, era mort de mult. Incidentul s-a întâmplat sâmbătă după-amiază și spre seară i s-a făcut rău, a avut vărsături și a sunat la 112 și a venit elicopterul. Nu cred că era viperă, era un simplu șarpe de curte. Într-adevăr, anul acesta au apărut mai mulți decât în anii trecuți, pentru că a fost și mai multă umezeală.

Și eu am găsit șerpi prin curte, dar dacă îi lași în pace, nu te deranjează. Nu sunt agresivi dacă nu îi provoci. M-am interesat, am vorbit și cu pădurarii, iar localnicii pot sta liniștiți, că în comuna noastră, în pădure și în împrejurimi, nu sunt vipere și nici nu au fost. Vipere nu există sigur, doar un șarpe, probabil, care seamănă cu una”, a declarat in luna mai Cătălin Martinuș, primarul comunei Dobrovăț.

Medicii trag un semnal de alarmă. Viperele mai agresive vara

Mare atenţie dacă vreţi să faceţi drumeţii montane! Salvamontiştii și medicii susțin că, din cauza căldurii, a crescut riscul muşcăturilor de vipere. Salvamontiştii îi sfătuiesc pe turiştii care vor să meargă pe munte să aibă o ținută adecvată care să includă bocanci, pantaloni lungi şi şosete albe și să fie atenţi pe unde calca.

Dacă se întâmplă să fie muşcaţi de viperă, trebuie apelat imediat numărul de urgenţă 112. Simptomele după o muşcătură de viperă sunt: vărsături, durere şi sete. Este absolut necesară administrarea tratamentului cu ser antiviperin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`