Prima pagină » Eveniment-Social » ApaVital va instala până la 26.000 de module radio pe contuarele de apă din județul Iași. Investiția ajunge la 2,6 milioane de euro
ApaVital va instala până la 26.000 de module radio pe contuarele de apă din județul Iași. Investiția ajunge la 2,6 milioane de euro

ApaVital va instala până la 26.000 de module radio pe contuarele de apă din județul Iași. Investiția ajunge la 2,6 milioane de euro

26 aug. 2024, 02:00, 1 ,
Petronel Ștefan în Eveniment-Social

Operatorul ApaVital vrea să achiziționeze până la 26.000 de module radio pentru citirea contoarelor de apă, de la distanță

Este vorba despre un acord cadru, iar compania tocmai a lansat licitația. Minimul de produse solicitate poate fi de 4.000, iar maximul ajunge la 26.000. ApaVital a mai instalat câteva mii de module radio în județul Iași, în anul anterior, însă vrea să extindă acest sistem.

ApaVital cumpără module radio

Avantajul folosirii modulelor radio este că nu va mai fi nevoie de personal pentru a face verificările din teren. Digitalizarea poate scuti mult cheltuielile companiei și crește eficientizarea serviciilor. Termenul pentru depunerea ofertelor pentru această licitație este până la 24 septembrie 2024, iar contractul va fi semnat pe o perioadă de 12 luni. Investiția ajunge la suma de 12.974.000 lei, fără TVA, undeva la 2,6 milioane de euro. Firma care va oferi cel mai mic preț va avea un avantaj în cadrul licitației. Clienții trebuie să beneficieze de cele mai bune servicii de la ApaVital, având în vedere prețul ridicat al metrului cub de apă.

„În acest moment, în aria de operare a ApaVital, zona județul Iași, sunt aproximativ 30.000 de contoare preechipate pentru citirea, de la distanță, dar la care nu s-a montat modul de comunicație radio; creșterea progresivă a numărului de branșamente impune soluții rapide și sigure de citire a indexurilor, fără suplimentarea numărului de salariați dedicați. Facturarea la timp a consumurilor în vaza indicațiilor contorului de branșament și evitarea atribuirii consumurilor estimate, cauzate de lipsa accesului pe proprietate, eliminarea interacțiunii Entității Contractante și utilizator, și reducerea costurilor în ceea ce privește activitatea de citire a contoarelor sunt obiectivele generale la care contribuie furnizarea produselor”, scrie în caietul de sarcini.

Dispozitivele trebuie să corespundă indicațiilor

Dispozitivele trebuie să se potrivească perfect cu modelul contoarelor, pentru a nu fi probleme la montare. Montajul și monitorizoarea modulelor radio se vor face de către firma care a câștigat licitația. Pentru montarea acestor dispozitive, consumatorii trebuie să fie de acord, în cazul acesta, se va semna un document între cele două părți.

„Achiziție module de comunicație radio 433 MHz pentru comunicație bidirecțională (citire-programare), având gradul de protecție mecanică IP 68, Cyble AnyQeuest Enhanced sau echivalent, montaj și parametrizare pentru contoare de apă Itron. Toate produsele trebuie să fie noi, de cea mai bună calitate și realizate în concordanță cu standardele interne și internaționale valabile în prezent. Modulul radio trebuie să fie conceput cu transmisie bidirecțională pentru citirea datelor. Modulul radio trebuie să fie capsulat ermetic. Să fie compatibil cu mijloacele de măsurare produse de firma Itron. Să fie programabil prin software și să poată fi livrat pre-programat”, este precizat în documentație.

ApaVital va cumpăra module radio pentru citirea de la distanță, pentru a reduce costurile verificărilor și a oferi informații clienților în timp real.

Comentarii
  • va castiga firma fiului lui apostol ion, prieten la catarama cu gigi nichita fost director apavital. gigi nichita l-a propulsat si sustinut pe dorus mihail in functiede director general apavital. cel ce are puterea absoluta in unitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`