Prima pagină » Local » ApaVital va construi o gospodărie de apă pentru Spitalul Regional de Urgență. Investiția ajunge la 690.000 de euro

ApaVital va construi o gospodărie de apă pentru Spitalul Regional de Urgență. Investiția ajunge la 690.000 de euro

04 sept. 2024, 02:00, 1 ,
Petronel Ștefan în Local

Spitalul Regional de Urgență (SRU) va avea o gospodărie de apă nouă ce va fi construită de către cei de la ApaVital. Contractul are o valoare de 690.000 euro

ApaVital a lansat licitația pentru gospodăria de apă de la SRU, iar firmele vor avea timp, până la data de 19 septembrie, pentru depunerea ofertelor. Lucrările la Spitalul Regional de Urgență au început de la 19 aprilie 2024, iar în prezent, continuă.

ApaVital construiește o gospodărie de apă pentru Spitalul Regional de Urgență

Proiectul cuprinde stație de pompare, stație clorinare cu hipoclorit de sodiu, rezervoare de înmagazinare, conducte de incintă și cămine de vane și golire, împrejmuire incintă și lucrări de amenajări exterioare. Valoarea totală a proiectului este de 3.400.000 euro, fondurile fiind de proveniență europeană. Gospodăria de apă trebuie să asigure necesarul de apă pentru viitorul spital. Termenul de finalizare a lucrărilor este stabilit la 10 luni.

„Componentele proiectului sunt următoarele: construire rezervoare supraterane cu capacitatea de 1500 mc fiecare – 2 buc; construire stație de clorinare cu capacitatea de 51,4 l pe secundă; construire stație de pompare apă potabilă cu capacitate de 16,24 l pe secundă; conducte incintă și lucrări de amenajare exterioare; energie electrică și iluminat; instalații de paratrăsnet. Rezervoarele de apă vor fi metalice, modulare, cilindrice, termoizolate, executate din tole de oțel galvanizate cu membrană din PVC la interior și se vor monta pe fundații inelare din beton armat. Stația de clorinare va fi o construcție monobloc, tip container, montată pe o platformă din beton”, este specificat în proiectul tehnic.

În apropierea șantierului, va fi organizat un spațiu pentru muncitorii care vor lucra la proiect.

„Organizarea de șantier se va realiza pe domeniul public al comunei, în vecinătatea șantierului, în baza unui contract încheiat cu autoritățile locale. Organizarea de șantier va asigura: spații pentru personalul antreprenorului (vestiar, sală de mese/sala de ședințe, grup sanitar), spații de depozitare a materialelor, deșeurilor, utilajelor, utilități (energie electrică, apă)”, este precizat în proiectul tehnic.

S-au făcut verificări în teren

Înainte de lansarea licitației, specialiștii au făcut verificări în teren în caz că vor exista impedimente, în ceea ce privește desfășurarea lucrărilor. Este posibil să existe gospodării subterane care pot ieși la suprafață în urma excavărilor. ApaVital are, mai mult, proiecte în desfășurare în județul Iași.

„Pe amplasamentul proiectului nu au fost identificate rețele edilitare care să necesite relocare sau protejare. Proiectul nu interferează cu monumente istorice de arhitectură sau situri arheologice. Proiectul nu se realizează pe terenuri care aparțin unor instituții ce fac parte din sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională. Înainte de începerea execuției, beneficiarul împreună cu executantul lucrării vor convoca pe șantier delegați de la toate unitățile deținătoare de gospodării subterane și supraterane. Se vor identifica și marca pe teren toate punctele de apropiere sau intersecție a traseului lucrărilor proiectate cu rețele sau construcții subterane existente în zonă”, apare în documentație.

În următoarele 10 luni, va fi construită o gospodărie de apă pentru Spitalul Regional de Urgență de către operatorul ApaVital.

Comentarii
  • Cine a vandut apa Pascanenilor catre APA-VITA de la Iasi, sa fie blestemat de Dumnezeu si
    Mântuitorul nostru Iisus Hristos si de Preacurata lui Maica, si de 4 sfinti evanghelisti
    si de sfintii verhovnici apostoli Petru si Pavel si de ceilalti si de cei 318 sfinti parinti
    purtatori de Dumnezeu de la Nicheea, si de toti sfintii care din veac au
    placut lui Dumnezeu, si sa fie asemenea lui Iuda si blestematului Arie.

    Ei sunt Blestematii Pascaniului care fara frica de Dumnezeu au votat PENTRU vanzarea apei catre
    ApaVital Iasi SI PRETUL APEI DE 16 LEI/MC si au vandut veneticilor, viitorul copiilor nostri pentru 16 lei un mc de apa

    Dorin Nechifor – PNL
    Diana Acsinte – PNL,
    Enea Neculai – PNL
    Vasile Anton – PNL
    Andrei Varca – PNL
    Simona Palade – PSD
    Alexa Bogdan – PSD
    Gabriela Nedelcu – PSD
    Marius Putintelnicu – PSD
    Apostol Carmen – PSD
    Vasile Haldan – PSD
    Vasile Axinte – PSD
    Vasile Balau – PSD
    Stefan Voinea – PPDD

    „BLESTEMATI FIE EI, IN VECII VECILOR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *