Prima pagină » Economic Local » ApaVital urmează să repare 6.000 de metri pătrați de stradă în Iași. Contractul ajunge la o valoare de 478 de mii de euro
ApaVital urmează să repare 6.000 de metri pătrați de stradă în Iași. Contractul ajunge la o valoare de 478 de mii de euro

ApaVital urmează să repare 6.000 de metri pătrați de stradă în Iași. Contractul ajunge la o valoare de 478 de mii de euro

03 mai 2024, 02:00,
Petronel Ștefan, în Economic Local

Operatorul ApaVital caută firme pentru a repara 6.000 de metri pătrați de stradă în Iași. În urma intervențiilor asupra canalizărilor, carosabilul a fost afectat, fiind necesar să fie turnat un nou covor asfaltic

ApaVital anunță noi investiții în municipiul Iași. Pentru repararea străzilor afectate în urma intervențiilor asupra canalizărilor, compania cheltuie 2.379.800 de lei, fără TVA, undeva la 478 de mii de euro. Termenul-limită de depunere a ofertelor este data de 16 mai 2024, iar perioada de valabilitate a contractului este de 12 luni, la care se adaugă 12 luni de garanție.

ApaVital caută firme pentru a repara 6.000 de metri pătrați de stradă în Iași

În urma lucrărilor efectuate asupra canalizărilor, inevitabil, stratul de asfalt a fost afectat. ApaVital are o rețea imensă de conducte care circulă în tot orașul, iar uneori apar avarii.

„Executantul se obligă se efectueze lucrările de refacere a sistemului rutier ca urmare a intervențiilor impuse de avariile care apar la rețelele de apă-canal și de înlocuiri de tronsoane ale rețelelor de apă și canal. Amplasamentele pentru lucrările ce fac obiectul contractului sunt în orașul Iași. Executantul reface îmbrăcămintea asfaltică pe baza tipurilor de sisteme rutiere pe tipuri de clasă de trafic: foarte greu, greu, mediu, ușor, refacere sistem rutier la străzile modernizate, refacere strat de uzură cu grosime de 4-5 cm, refacere sistem rutier cu asfalt rece. 1.Refacerea sistem rutier tip foarte greu este de 50 de m; 2. Refacerea sistem rutier tip greu este de 50 de mp; 3. Refacere sistem rutier de tip mediu este de 1.600 mp; 4. Refacere sistem rutier de tip ușor este de 100 mp; 5. Refacerea străzi modernizate, sistem rutier elastic local este de 1.200 de mp; 6. Refacerea sistem rutier cu asfalt la rece este de 10 mp; 7. Refacere strat de uzură cu grosimea de 4-5 cm este de 3.000 mp”, este stipulat în caietul de sarcini.

Ofertantul trebuie să respecte procedura

În ceea ce privește lucrările, firma care câștigă licitația trebuie să respecte indicațiile tehnice din caietul de sarcini. Pe durata lucrărilor, vor exista restricții pentru circulația mașinilor.

„Refacerea îmbrăcămintei asfaltice constă în realizarea de către executant a următoarelor reparații: deplasarea muncitorilor în zonele de lucru; semnalizarea rutieră a amplasamentului; decapare gropilor – se va face numai după încadrarea lor într-o formă geometrică regulată și tăierea conturului cu mașina de tăiat rosturi; executantul are obligația de a realiza lucrările de asfaltare în aceeași zi în care a efectuat operația de decapare; amorsare amplasament cu bitum tăiat; prepararea, transport și pozare binder de criblură respectiv beton asfaltic; compactarea materialului în amplasament prin cilindrare; transportul rutier al materialelor rămase după executarea refacerii asfaltului; recepția lucrării și întocmirea procesului verbal de execuție; alte operații specifice, strict necesare din punct de vedere tehnologic, pentru realizarea unor lucrări de calitate”, este prezentat în procedură.

ApaVital repară încă 6.000 de metri pătrați de stradă în municipiul Iași, după ce a intervenit asupra canalizărilor din oraș.

Comentarii
  • ClanuPrafuitii

    Câte racorduri și branșamente ilegale executate de familia Mihăilescu și Tatu urmează a fi asfaltate ? Doar sunt campionii corupției din ApaMortal ( case construite cu materiale de la firma, oameni folosiți în gospodăriile lor, terenuri cumparate din racorduri, branșamente și soluții de branșare favorabile dezvoltatorilor… etc. ) pentru mai multe detalii apelați cu încredere la Dorus ca doar împarte șpaga cu ei .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *