Prima pagină » Local » ApaVital sistează lucrările de redimensionare a conductei de apă dintr-o importantă comună ieșeană! Motivul este legat de nemulțumirea unui sătean

ApaVital sistează lucrările de redimensionare a conductei de apă dintr-o importantă comună ieșeană! Motivul este legat de nemulțumirea unui sătean

10 aug. 2022, 02:00, 5 ,
Emanuela Băluță, în Local

După ce primarul comunei Bârnova, Mihai Bălan, anunțase începerea lucrărilor de redimensionare a uneia dintre conductele care traversează satul Pietrărie, cu scopul de a mări capacitatea de apă ce poate fi livrată locuitorilor, ApaVital sistează lucrările

Motivul sistării procedurii are de-a face cu nemulțumirile a doi locuitori din satul Pietrărie care nu și-au dat acceptul pentru realizarea lucrărilor de subtraversare a conductei pe un drum privat. ApaVital a făcut un apel către consăteni pentru a discuta cu cei doi în vederea primirii aprobării.

 fatada primariei din Barnova

La finalul lunii august, primarul comunei Bârnova, Mihai Bălan, anunțase că aceste vor începe cât de curând

ApaVital sistează lucrările de redimensionare a conductei din Pietrărie

 fatada sediului ApaVital

Motivul acestei întreruperi are de-a face cu nemulțumirile a 2 săteni care au refuzat să-și dea acordul în vederea realizării procedurilor subtraversare a conductei pe un drum privat

ApaVital a anunțat sistarea lucrărilor din satul Pietrărie, comuna Bârnova. Motivul acestei întreruperi are de-a face cu nemulțumirile a doi săteni care au refuzat să-și dea acordul în vederea realizării procedurilor de subtraversare a conductei pe un drum privat.

„Cu părere de rău, ApaVital anunță oprirea lucrărilor de investiții pe care le realiza în această perioadă pentru mărirea capacității de distribuție a apei potabile către utilizatorii din localitatea Pietrărie, comuna Bârnova, în contextul în care doi proprietari de terenuri nu și-au dat acceptul pentru realizarea lucrărilor de subtraversare a conductei pe un drum privat”, au explicat reprezentanții ApaVital.

Este vorba despre lucrarea de redimensionare a conductei de apă care a fost anunțată recent. Scopul acesteia e de a crește capacitatea de apă, astfel încât tot mai mulți locuitori din Bârnova să aibă acces.

„Având în vedere problemele în furnizarea apei apărute în această vară în zona menționată, determinate de perioada de secetă și de consumul excesiv, ApaVital a găsit o soluție pentru a rezolva problema, prin realizarea unei legături între rezervoarele de apă Pietrărie 2 și Pietrărie 1”, au mai precizat reprezentanții ApaVital.

Însă, după începerea lucrărilor, muncitorii au fost nevoiți să se retragă din cauza a doi săteni. Conducerea ApaVital nu a reușit încă să găsească o soluție, iar aceasta a făcut un apel la ceilalți săteni pentru a purta un dialog cu nemulțumiții, astfel încât lucrările să poată fi terminate.

„S-au făcut eforturi pentru a identifica un traseu pentru realizarea legăturii între cele două rezervoare și s-au montat în regim de urgență peste 500 de metri de conductă, însă lucrurile s-au împotmolit după ce doi dintre proprietarii unui drum privat nu și-au dat acceptul pentru realizarea lucrărilor. Pentru finalizarea lucrărilor urmau să mai fie montați încă 300 de metri de conductă. În aceste condiții, ApaVital se află în imposibilitatea de a continua lucrările și de a rezolva – prin intermediul acestei investiții realizate din fonduri proprii – problemele existente în furnizarea apei către utilizatorii din zona Pietrărie”, au explicat reprezentanții ApaVital.

 primarul Mihai Balan

Furnizorul de apă al Iașului a fost nevoit să înceapă distribuirea apei după program, din cauza resurselor limitate. Cu această ocazie, a fost atrasă atenția asupra consumului ridicat de apă al locuitorilor din Bârnova, care crescuse de la 800 mc la 1.900 mc. Pentru a face față cantității mari de apă, primarul și ApaVital au venit cu o soluție

Când au început lucrările

sigla ApaVital

După începerea lucrărilor însă, muncitorii au fost nevoiți să se retragă din cauza a doi săteni. Conducerea ApaVital nu a reușit încă să găsească o soluție, aceasta a făcut un apel la ceilalți săteni pentru a purta un dialog cu nemulțumiții, astfel încât lucrările să poată fi terminate

La finalul lunii august, primarul comunei Bârnova, Mihai Bălan, anunțase că acestea vor începe cât de curând.

„În urma solicitărilor locuitorilor și a sesizărilor trimise în mod repetat de Primăria Bârnova către ApaVital SA, vă informez că furnizorul de apă va începe, în curând, lucrările de redimensionare a instalației de alimentare cu apă potabilă în satul Pietrăria. Creșterea gradului de asigurare a alimentării cu apă potabilă pentru comunitatea noastră a constituit pentru mine o preocupare permanentă, mai ales în perioadele critice în care, din cauza creșterii consumului și a secetei prelungite, rezervele de apă din rezervoarele de înmagazinare se epuizează cu rapiditate”, a explicat Mihai Bălan.

La începutul lunii iulie 2022, a avut loc o întâlnire la care au participat reprezentanții ApaVital, Consiliul Județean, Apele Române, Direcția de Sănătate Publică, Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Direcția pentru Agricultură și ARSACIS pentru a discuta despre gestionarea problemei.

Furnizorul de apă al Iașului a fost nevoit să înceapă distribuirea apei după program, din cauza resurselor limitate. Cu această ocazie, a fost atrasă atenția asupra consumului ridicat de apă al locuitorilor din Bârnova care crescuse de la 800 mc la 1.900 mc. Pentru a face față cantității mari de apă, primarul și ApaVital au venit cu o soluție.

„Pentru a găsi soluții în scopul asigurării comunității noastre cu apă, 24 de ore din 24, am avut o întrevedere cu factorii de conducere ai SC ApaVital SA Iași, iar în urma discuțiilor și deplasării în teren am identificat o soluție viabilă. Coloana de alimentare cu apă va fi suplimentată cu încă o conductă de dimensiune mare care va pleca din stația de pompare de pe str. Constantin Brâncoveanu spre bazinul de 300 mc din Pietrăria, astfel încât volumul de apă să se refacă rapid”, a explicat Mihai Bălan, înainte ca ApaVital să sisteze lucrările.

Comentarii
  • Inseamna ca proiectul este fara autorizatie.Despagubiti proprietarii si poate o sa va lase,numai cautati pomana.

  • Primarul Balan este un penal care face numai mizerii la Barnova.A furat toate terenurile pe care ar fi trebuit sa le restituie proprietarilor de drept ,a dat pe spaga parcele altora care nu aveau drept,a devenit miliardar.
    Un jeg

  • cetatean Pietraria

    Sunt muulte probleme: de exemplu multitudinea de caini fara stapan care ameninta siguranta cetatenilor pentru care dl primar nu are solutii…recomanda reclamatie la politie! Sa vina sa amendeze cainii! Cautati fonduri sa-i adunati in centre specializate, de exemplu!

  • Treptat, treptat, comuna Barnova devine un sat-dormitor. Majoritatea locuitorilor lucreaza in iasi si doar dorm in Visani, Pietrarie, Cercu, Barnova.

  • Domnilor sunteti prosti cu totii, habarnisti de profesie, daca doi prosti blocheaza o investitie ce este pentru toti, marii proprietari de drumuri tin conducta in spate ?? e fff greu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *