Prima pagină » Economic Local » ApaVital SA testează angajații pentru depistarea noului coronavirus! A fost semnat un contract de 60.000 de euro
ApaVital SA testează angajații pentru depistarea noului coronavirus! A fost semnat un contract de 60.000 de euro

ApaVital SA testează angajații pentru depistarea noului coronavirus! A fost semnat un contract de 60.000 de euro

20 ian. 2021, 02:00,
Ciprian Boaru în Economic Local

Angajații de la compania ApaVital SA vor fi testați după ce a fost încheiat un nou contract cu un laborator de analize. Contractul are o valoare de 60.000 de euro. Cele 1.500 de teste vor fi realizate printr-un contract atribuit direct

Compania ApaVital SA continuă campania de testare a angajaților pe perioada pandemiei de COVID-19. La începutul acestei săptămâni a fost semnat un nou contract cu un laborator de analize din Iași. Valoarea acestuia este de 277.500 lei, fără TVA, aproape 60.000 de euro. Au fost comandate 1.500 de testări.

„Serviciul public de apă și de canalizare, fiind de interes strategic pentru buna funcționare a colectivităților umane, are nevoie, în vederea asigurării continuității acestuia, de lucrători care să gestioneze activitățile specifice. Având în vedere situația complicată dată de pandemie, la nivelul ApaVital s-au adoptat o multitudine de măsuri cu caracter preventiv, una din acestea fiind asigurarea de teste pentru depistarea virusului SARS-COV-2, în ultimul an demonstrându-se ca fiind măsura decisivă în preîntâmpinarea blocării unor activități esențiale în buna desfășurare a furnizării serviciilor.

Achiziția serviciilor de testare asigură cadrul general pentru ca angajații societății să poată fi operativ depistați dacă au contractat boala, astfel încât să se poată lua din timp măsuri de preîntâmpinare a îmbolnăvirii unor colective întregi. Achiziția acestor servicii presupune un număr limită de teste, dar achitarea acestora se va face doar pentru numărul de teste ce se va solicita de către ApaVital, acesta putând fi mai mic decât limita în cazul în care situația pandemică va evolua favorabil”, a precizat Răzvan Manolache, purtătorul de cuvânt ApaVital SA.

ApaVital a fost printre primele instituții din Iași care a testat angajații

La începutul pandemiei, în luna martie 2020, ApaVital SA a încheiat un contract cu aceeași valoare. Testările se făceau atât la sediul companiei, cât și la sediul laboratorului de analize. Cei mai expuși angajați sunt cei de la compartimentul relații cu publicul sau au contact direct cu clienții ApaVital. În altă ordine de idei, compania de apă-canal din Iași achiziționează soluții pentru tratarea apei potabile și reziduale. ApaVital SA organizează licitația pe data de 01.02.2021, prevederea bugetară fiind de 1.627.550 lei, fără TVA, aproximativ 350.000 de euro.

Procedura este împărțită în 5 loturi: clorură ferică concentrație 40 la sută, clorit de sodiu concentrație 25 la sută, hipoclorit de sodiu concentrație 13 la sută, clorit de sodiu concentrație 7,5 la sută și acid clorhidric concentrație 9 la sută. Necesarul este de 1.911 tone. Produsele vor fi transportate la stația de tratare apă potabilă Chirița, stația de epurare ape uzate Iași, stația de epurare ape uzate Pașcani și stațiile de epurare ape uzate Podu Iloaiei, Târgu Frumos și Hârlău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
05 octombrie 2024
05 octombrie 2024