Prima pagină » Local » ApaVital SA reia licitația pentru achiziția autoutilitarelor în valoare de 1,2 milioane de euro
ApaVital SA reia licitația pentru achiziția autoutilitarelor în valoare de 1,2 milioane de euro

ApaVital SA reia licitația pentru achiziția autoutilitarelor în valoare de 1,2 milioane de euro

22 feb. 2022, 02:00,
Ciprian Boaru, în Local

Licitația organizată de ApaVital pentru furnizarea mai multor loturi de autoutilitare va fi reluată. Achiziția face parte din proiectul de 500 de milioane de euro pentru extinderea rețelelor de apă-canal. Procedura va fi organizată la începutul lunii aprilie 2022

Compania de apă-canal reia licitația ce viza achiziția mai multor autoutilitare. Asta, după ce la tentativa trecută, participanții la procedură nu au răspuns la mai multe clarificări solicitate de ApaVital SA. În consecință, achiziția a fost anulată. Recent, demersurile au fost reluate, urmând ca licitația să fie declanșată pe data de 07.04.2022, cu aceleași condiții impuse data trecută. Valoarea estimată a contractului rămâne aceeași: 6.391.256 lei fără TVA, aproape 1,2 milioane de euro.

”Achiziția utilajelor este prevăzută în cadrul Proiectului regional dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată din județul Iași, în perioada 2014-2020, finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020. În cadrul acestui proiect s-a prevăzut achiziția de autoutilitare operaționale necesare pentru transportul personalului de intervenție și a materialelor/echipamentelor necesare la locul de remediere a avariilor apărute pe rețelele de apă/canalizare, transportul utilajelor de excavat, transportul probelor de apă/apă uzată de la locul de prelevare la laborator”, se arată în caietul de sarcini.

ApaVital cumpără și echipamente pentru extinderea rețelelor edilitare.

ApaVital cumpără la licitație mai multe loturi de autoutilitare în cadrul proiectului de 500 de milioane de euro

Compania de apă-canal a stabilit necesarul în cadrul procedurii. Investiția face parte din programul de 500 de milioane de euro pentru extinderea rețelelor în județul Iași.

”Realizarea în condiții de eficiență a activității de întreținere și exploatare a infrastructurii de apă și de canalizare la nivelul ariei de operare presupune asigurarea unei dotări corespunzătoare a sectoarelor de exploatare ale operatorului. Totodată, extinderea ariei de operare a Operatorului regional, precum și necesitatea de a asigura servicii de calitate impun achiziționarea autoutilitarelor operaționale prevăzute în cadrul contractului de furnizare”, se mai arată în documentația licitației.

Astfel, vor fi achiziționate patru autoutilitare cu șapte locuri, cu benă pentru transport utilaje, 13 autoutilitare cu două locuri, patru autoutilitare frigorifice pentru transport probe, pentru prelevarea de apă, 19 autoutilitare cu șapte locuri cu ladă de transport materiale și o autoutilitară de tip atelier mobil, cu două compartimente: vestiar muncitori și atelier cu dotări. Autoritatea contractantă a semnat în trecut un contract pentru furnizarea mai multor loturi de piese auto cu Romtec Austria.

Compania de apă-canal este nevoită să închirieze utilaje

Recent, ApaVital a demarat o licitație pentru achiziția serviciilor de închirieri utilaje ce urmează să fie folosite la lucrările de terasamente pentru rețelele de apă și canalizare. Valoarea estimată a contractului este de 2.333.560 de lei fără TVA, aproape 500.000 de euro. Utilajele vor fi folosite pe o perioadă de 12 luni. Procedura organizată de ApaVital a fost împărțită în 4 loturi ce conțin: buldoexcavator multifuncțional pe pneuri (6 bucăți), buldoexcavator multifuncțional pe pneuri (4 bucăți), buldoexcavator multifuncțional pe pneuri (1 bucată), minibuldoexcavator pe șenile (1 bucată), buldoexcavator multifuncțional pe pneuri (1 bucată), buldozer șenile (1 bucată), minibuldoexcavator pe șenile (1 bucată). Utilajele vor fi utilizate timp de 16.910 ore în ariile de operare Bahlui-Târgu-Frumos și Prut-Bârlad.

În ceea ce privește licitația organizată de ApaVital pentru furnizarea autoutilitarelor, reprezentanții companiei speră că vor putea valida ofertele furnizorilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *