Prima pagină » Local » ApaVital SA reface drumurile afectate de intervenții! Contractul are o valoare de 665.000 de euro
ApaVital SA reface drumurile afectate de intervenții! Contractul are o valoare de 665.000 de euro

ApaVital SA reface drumurile afectate de intervenții! Contractul are o valoare de 665.000 de euro

22 nov. 2021, 02:00,
Ciprian Boaru, în Local

Un nou contract de asfaltări este anunțat de compania ApaVital. Licitația pentru realizarea lucrărilor este programată pentru jumătatea lunii decembrie 2021. Prețul cel mai mic este un criteriu de desemnare a ofertei câștigătoare depusă în cadrul procedurii

Compania de apă-canal a județului Iași pune la dispoziție noi contracte. Astfel, pe data de 15 decembrie 2021, ApaVital SA organizează o licitație pentru execuția lucrărilor de refacere a sistemului rutier, în urma intervențiilor realizate la avariile apărute la rețelele de apă-canal. Valoarea estimată a contractului este de 3.326.650 de lei, fără TVA, adică aproape 665.000 de euro.

„Executantul este pe deplin responsabil pentru conformitatea, stabilitatea și siguranța tuturor operațiunilor executate pe șantier și pentru procedeele de execuție utilizate, cu respectarea prevederilor și a reglementărilor legii privind calitatea în construcții. Executantul trebuie să obțină toate autorizațiile, aprobările și formele legale necesare executării lucrărilor ce fac obiectul contractului. Executantul trebuie să respecte legislația în vigoare privind circulația pe drumurile publice. Pe toată durata contractului, executantul va deține sau va avea acces nelimitat la o stație de mixturi asfaltice”, se arată în caietul de sarcini.

Comisia de evaluare va alege oferta furnizorilor cu prețul cel mai mic.

ApaVital va interveni în mai multe localități

Lucrările vor viza tronsoane din municipiul Iași, municipiul Pașcani, dar și orașele Târgu Frumos și Podu Iloaiei. Vor fi refăcute sisteme rutiere de tip foarte greu, greu, mediu și ușor.

„În funcție de necesitățile concrete, cantitățile vor putea fi diminuate sau transferate de pe o poziție de lucrări la alta fără a modifica valoarea totală. Amplasamentele pentru refacere vor fi precizate de beneficiar prin comandă și vor fi preluate de executant conform metodologiei tehnologice și care trebuie respectată în cadrul lucrărilor premergătoare refacerii sistemului rutier. La terminarea lucrărilor de reasfaltare, executantul va transmite prin e-mail către persoana desemnată de către beneficiar pentru gestionarea contractului o adresă cu lucrările executate în ziua precedentă, însoțită de fotografii efectuate înainte de începerea asfaltării și imediat după reasfaltare (data și ora)”, se mai arată în documentația procedurii.

ApaVital are în portofoliu proiecte în valoare de 500 de milioane de euro, sumă obținută de la Uniunea Europeană.

Compania de apă-canal a alocat 200.000 de euro pentru montarea apometrelor

Nu în ultimul rând, SC ApaVital SA a demarat licitația pentru furnizarea serviciilor de montare și demontare a contoarelor de apă rece. La sesiunea de depunere a ofertelor nu s-au prezentat ofertanți, motiv pentru care licitația a fost anulată. Valoarea estimată a contractului este de 200.000 de euro, fără TVA.

„În acest moment, pe toată aria de operare a ApaVital SA sunt montate circa 118.000 de contoare, creșterea progresivă a numerelor de branșamente impunând soluții rapide și sigure de demontare / montare a contoarelor, fără suplimentarea numărului de salariați dedicați. Ponderea este reprezentată de contoare de tip Flodis (Itron) cu diametre nominale de 15 mm și 20 mm”, se arată în descrierea situației actuale.

Valoarea estimată a contractului este de 1.060.000 de lei, fără TVA, adică aproape 200.000 de euro. Cel mai probabil, procedura va fi reluată. Conform necesarului, compania de apă-canal a solicitat intervenții la 6.000 de apometre în Zona Metropolitană Iași și 10.000 la apometrele din zona județeană Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *