Prima pagină » Economic Local » ApaVital SA pregătește extinderea rețelelor de canalizare! Contractul are o valoare de aproximativ 400.000 euro
ApaVital SA pregătește extinderea rețelelor de canalizare! Contractul are o valoare de aproximativ 400.000 euro

ApaVital SA pregătește extinderea rețelelor de canalizare! Contractul are o valoare de aproximativ 400.000 euro

14 sept. 2020, 02:00,
Ciprian Boaru în Economic Local

ApaVital SA cheltuie sute de mii de euro pentru achiziția de fitinguri. Produsele sunt necesare pentru lucrările din cursul anului. Firmele au manifestat un interes destul de crescut pentru licitația lansată. Firma care vine cu prețul cel mai mic, dar respectă cerințele tehnice, câștigă procedura

Compania de apă-canal ApaVital SA a demarat o licitație pentru extinderea rețelelor de canalizare. Mai precis, vor fi achiziționate mai multe loturi de fitinguri pentru realizarea branșărilor la rețelele de distribuție a apei potabile și a canalizării. La procedură s-au prezentat următoarele societăți: Valplast Industrie SRL, Tehno World SRL, Fusion România SRL, Vestra Industry SRL, AMP Grup SRL, Valrom Industrie SRL. Oferta cu prețul cel mai mic va fi declarată câștigătoare.

„Necesitatea achiziționării acestor fitinguri pentru asigurarea continuității desfășurării activității de întreținere, exploatare și extinderi ale rețelelor de apă potabilă și canalizare precum și realizarea conexiunilor între branșamentele nou-construite și conductele ce aparțin rețelei publice de distribuție a apei ale ApaVital SA Iași a fost creată de motivația optimizării costurilor de exploatare eficientă și în condiții de siguranță a obiectivelor existente din cadrul sectoarelor de exploatare, precum și optimizare a cheltuielilor privind modernizarea și extinderea rețelelor de apă-canal”, se arată în caietul de sarcini.

Firmele participante trebuie să respecte o serie de condiții impuse de ApaVital

Pe lista echipamentelor cuprinse în caietul de sarcini se numără: adaptor flanșă, bridă cu racord, cot compresiune, dop compresiune, mufă compresiune, piesă de branșare, teu compresiune, colier de reparație din inox, cot de fontă zincat, niplu de fontă, conector pexal și altele.

„Toate produsele vor fi, în mod obligatoriu, în ambalajul original al producătorului, sigilat, etichetat și în cantitatea solicitată. Constatarea defecțiunilor se va efectua la punctul de lucru, acolo unde se află montat produsul. Toate cheltuielile legate de rezolvarea defectelor apărute și dovedite a fi urmare a neconformității produselor, inclusiv cheltuieli de transport, cad automat în sarcina ofertantului. Furnizorul răspunde în perioada de garanție tehnică pentru calitatea produselor, în conformitate cu standardele și normativele legale. Furnizorul are obligația de a înlocui produsul în termen de 3 zile lucrătoare, fără costuri suplimentare pentru achizitor, doar în situația în care produsele fac obiectul garanției tehnice”, se mai arată în documentația procedurii.

ApaVital SA extinde rețeaua de canalizare din zona Bucium cu 160.000 euro

Recent, compania de apă-canal a lansat altă licitație pentru realizarea lucrărilor în zona Bucium. Lucrările au o valoare estimată de 772.046 lei, fără TVA, aproape 160.000 euro. La procedură s-au înscris mai multe societăți: General Instalații SRL, Casrep SRL, Laurențiu H SRL, Hidroterm SRL, Alsim Invest SRL, Inbit SRL, asocierea Saga Energy SRL – SO.I.M SRL și asocierea Ema Agro-construct SRL – Cornell’s Floor SRL – Teleconstruct Company SRL. Sunt vizate străzile Șt.O.Iosif, Teascului și stradela Dealul Bucium. Rețeaua de canalizare va avea o lungime de 1.260 metri liniari, în timp ce rețeaua de distribuție se extinde cu 155 metri liniari.

„Realizarea unui sistem centralizat de evacuare a apelor uzate menajere asigură condiții de viață civilizată pentru locuitorii din zonele studiate. Conductele de alimentare cu apă există parțial, sunt subdimensionate, deci nu pot asigura debitul și presiunea apei la consumatori și nici realizarea unei rețele de hidranți exteriori”, se arată în descrierea situației actuale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
10 octombrie 2024
10 octombrie 2024