Prima pagină » Economic Local » Apavital SA nu găsește firme pentru reabilitarea drumurilor afectate de lucrările de intervenție! Contractul este de 30.000 euro

Apavital SA nu găsește firme pentru reabilitarea drumurilor afectate de lucrările de intervenție! Contractul este de 30.000 euro

21 sept. 2020, 02:00,
Ciprian Boaru, în Economic Local

Licitația organizată de Apavital pentru refacerea drumurilor a fost anulată din cauza lipsei de ofertanți. Procedura va fi reluată în perioada următoare. Firma care va câștiga procedura va trebui să refacă porțiuni de drum cu o suprafață de aproape 700 metri pătrați

ApaVital SA a anulat, recent, o licitație pentru refacerea drumurilor afectate de lucrările de extindere sau întreținere a rețelelor de apă-canal. Procedura nu a fost validată, din cauza faptului că la sesiunea de deschidere nu au fost depuse oferte. Autoritatea contractată va relua licitația în perioada următoare. Lucrările aveau o estimare bugetară de 145.050 lei, fără TVA, aproximativ 30.000 euro.

„Executorul se obligă să presteze lucrările de refacere a sistemului rutier, ca urmare a intervențiilor impuse de avariile care apar la rețelele de apă-canal și de înlocuiri de tronsoane ale rețelelor de apă și canal. Amplasamentele pentru lucrările ce fac obiectul contractului sunt în municipiul Pașcani și în aria de operare a Sectorului Operațional Siret”, se arată în caietul de sarcini.

Stațiile de mixtură asfaltică trebuie să fie la o distanță de maximum 30 kilometri față de zona de intervenție. Intervenția ar urma să se realizeze pe o suprafață de drum de 680 metri pătrați.

Compania de apă-canal revine în Zona Metropolitană în care s-au realizat mai multe intervenții

Recent, Apavital SA, compania de apă-canal, a demarat o licitație asemănătoare. Prevederea bugetară a procedurii este de 1.499.900 lei, fără TVA, aproape 320.000 euro. La procedură s-au înscris trei societăți: Vam Sofi Trans SRL, Stef Invest SRL și Citadin SA, firma de asfaltări a Primăriei Iași. Lucrările vor fi executate în Zona Metropolitană.

„Executantul este pe deplin responsabil pentru conformitatea, stabilitatea și siguranța tuturor operațiunilor executate pe șantier precum și pentru procedeele de execuție utilizate, cu respectarea prevederilor și a reglementărilor legii privind calitatea în construcții. Executantul trebuie să obțină toate autorizațiile, aprobările și formele legale necesare executării lucrărilor ce fac obiectul contractului. Executantul trebuie să respecte legislația în vigoare privind circulația pe drumurile publice. Pe toată durata contractului, executantul va deține sau va avea acces nelimitat (prin contract de închiriere sau altele similare) la o stație de mixturi asfaltice”, se arată în caietul de sarcini.

Lucrările vor avea o garanție de 12 luni. Suprafața totală vizată este de 8.500 metri pătrați.

Apavital SA cumpără fitinguri cu aproximativ 400.000 euro

În ultima perioadă, ApaVital SA a demarat altă licitație pentru extinderea rețelelor de canalizare. Vor fi achiziționate mai multe loturi de fitinguri pentru realizarea branșărilor la rețelele de distribuție a apei potabile și a canalizării. Prevederea bugetară este de aproximativ 400.000 euro, fără TVA. La procedură s-au prezentat următoarele societăți: Valplast Industrie SRL, Tehno World SRL, Fusion România SRL, Vestra Industry SRL, AMP Grup SRL, Valrom Industrie SRL. Oferta cu prețul cel mai mic va fi declarată câștigătoare.

„Necesitatea achiziționării acestor fitinguri pentru asigurarea continuității desfășurării activității de întreținere, exploatare și extinderi a rețelelor de apă potabilă și canalizare, precum și realizarea conexiunilor între branșamentele noi construite și conductele ce aparțin rețelei publice de distribuție a apei ale ApaVital SA Iași, a fost creată de motivația optimizării costurilor de exploatarea eficientă și în condiții de siguranță a obiectivelor existente din cadrul sectoarelor de exploatare, precum și optimizare a cheltuielilor privind modernizarea și extinderea rețelelor de apă-canal”, se arată în caietul de sarcini.

Pe lista echipamentelor cuprinse în caietul de sarcini se numără: adaptor flanșă, bridă cu racord, cot compresiune, dop compresiune, mufă compresiune, piesă de branșare, teu compresiune, colier de reparație din inox, cot de fontă zoncat, niplu de fontă, conector pexal și altele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *