Prima pagină » Economic Local » ApaVital SA închiriază utilaje pentru lucrările din județ! Contractul are o valoare de 360.000 de euro
ApaVital SA închiriază utilaje pentru lucrările din județ! Contractul are o valoare de 360.000 de euro

ApaVital SA închiriază utilaje pentru lucrările din județ! Contractul are o valoare de 360.000 de euro

15 dec. 2020, 02:00,
Ciprian Boaru în Economic Local

Mai multe utilaje vor fi închiriate de ApaVital SA, compania de apă-canal. Vor fi folosite la lucrările de terasamente. Contractul se va derula pe o perioadă de 1 an. În total, vor fi închiriate 14 excavatoare multifuncționale pe pneuri

Compania de apă-canal a încheiat recent un contract pentru închirierea mai multor utilaje ce urmează să fie folosite la lucrările de terasamente la rețelele de apă și canalizare din județ. Valoarea finală a contractului este de 1.739.180 lei, fără TVA, aproape 360.000 euro. Mai precis, vor fi închiriate buldoexcavatoare funcționale pe pneuri ce urmează să fie folosite în zonele Târgu Frumos, Siret – Pașcani, Timișești, Prut – Bârlad. Contractul a fost semnat cu societățile Ema Agro-Construct SRL, Construct Hârlău SRL, Marvio SRL, Ame Turistic SRL.

„Va fi echipat la solicitarea entității contractante, în funcție de natura lucrărilor, cu picon pentru spargerea betonului/asfaltului și cupă încărcător frontal cu 6 funcții, cu lățimea cuprinsă între 1,8 – 2,4 m, capacitate de 0,8 – 1,2 metri cubi și braț excavator având cupa cu lățimea de 250 – 750 mm, capacitatea de 0,054 metri cubi – 0,5 metri cubi, care să permită săparea până la adâncimea de 4 metri. Buldoexcavatoarele vor fi utilizate la spargeri și excavații pentru lucrările la rețelele de apă și canalizare. Înălțimea de ridicare la bolțul cupei este impusă pentru a permite săparea la adâncimea dorită, precum și pentru încărcarea materialului rezultat din săpătură în autobasculante”, se arată în descrierea utilajelor.

Contractul cu ApaVital se va desfășura pe o perioadă de 12 luni

Firmele câștigătoare trebuie să pună utilajele la dispoziție timp de 1 an. În total, vor fi închiriate 14 buldoexcavatoare.

„Prețul va include toate cheltuielile ocazionate de funcționarea utilajelor pe toată perioada de derulare a contractului (cheltuieli cu deservenții/conducător auto, carburanți, lubrifianți, întreținere/reparații, taxe, autorizații, impozite, asigurări, deplasarea utilajelor la punctele de lucru). Costul deplasărilor utilajelor, unde se vor desfășura lucrări, cade în sarcina prestatorului. Dacă în perioada comandată de efectuare a lucrărilor de săpătură, utilajul închiriat este imobilizat din diverse cauze, operatorul economic se obligă să pună la dispoziția entității contractante un alt utilaj echivalent, fără costuri suplimentare, iar repunerea în funcțiune a utilajului închiriat trebuie să se facă în timpul cel mai scurt posibil”, se arată în caietul de sarcini.

Utilajele și autoturismele ApaVital vor fi alimentate cu combustibili în valoare de 1,2 milioane de euro

ApaVital SA a demarat o altă licitație pentru achiziția mai multor cantități de combustibili pentru utilajele și autoturismele din dotare. Procedura are o prevedere bugetară de 6.053.000 lei, fără TVA, adică 1,2 milioane de euro. Licitația este împărțită în 4 loturi: benzină fără plumb, motorină Euro Diesel 5 Standard aditivată vară-iarnă, benzină cu plumb și motorină cu livrare pe bază de card. La licitație au fost depuse oferte din partea următoarelor companii: Oscar Downstream SRL, Almatar Trans SRL, Mol Romania Petroleum Products SRL, Rompetrol Downstream SRL, OMV Petrom Marketing SRL.

„Mijloacele auto ale companiei sunt alimentate preponderent de la stația proprie de combustibili, dar și de la stații aparținând partenerilor externi. Obiectul achiziției îl reprezintă cumpărarea de combustibil pentru motoare cu aprindere prin scânteie – benzină fără plumb aditivată, dar și pentru motoare cu aprindere prin compresie. În cazul loturilor 1 și 2, combustibilul urmează a fi furnizat la depozitul de carburanți”, se arată în documentația procedurii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
06 septembrie 2024
06 septembrie 2024