Prima pagină » Economic Local » ApaVital SA închiriază utilaje pentru lucrările de extindere a canalizării! Contractul are o valoare de 350.000 de euro
ApaVital SA închiriază utilaje pentru lucrările de extindere a canalizării! Contractul are o valoare de 350.000 de euro

ApaVital SA închiriază utilaje pentru lucrările de extindere a canalizării! Contractul are o valoare de 350.000 de euro

30 ian. 2021, 02:00,
Ciprian Boaru în Economic Local

Lucrările de extindere a canalizării vor fi realizate cu utilaje închiriate. ApaVital SA a programat licitația la mijlocul lunii februarie 2020. Lucrările vor fi realizate în mai multe localități din județul Iași. Oferta cu prețul cel mai mic va fi declarată câștigătoare

Compania de apă-canal din Iași continuă programul anual de achiziții. Pe data de 18.02.2021, ApaVital SA organizează o licitație privind închirierea mai multor utilaje necesare pentru lucrările la rețelele de apă și canalizare. Valoarea estimată a contractului este de 1.715.000 lei, fără TVA, aproximativ 350.000 de euro. Procedura a fost împărțită în 4 loturi. Necesarul este de 14 buldoexcavatoare pe pneuri ce vor opera în zonele Târgu Frumos, Prut – Bârlad, Siret – Pașcani și Timișești. Oferta cu prețul cel mai mic va fi declarată căștigătoare de către comisia de evaluare.

„Închirierea utilajelor este necesară pentru executarea de lucrări la rețelele de apă și canalizare. În ansamblu, aceste lucrări necesită săpături, umpluturi, nivelări, precum și manipularea conductelor, a fitingurilor, a plăcilor prefabricate din beton și, în general, a materialelor utilizate în cadrul lucrărilor mai sus menționate. Se vor executa lucrări atât în zona urbană, cât și în zona rurală. Lucrările implică următoarele categorii de lucrări și operații, după caz: Spargere beton/asfalt cu piconul, săpătură mecanizată cu buldoexcavatorul multifuncțional pe pneuri, încărcarea pământului rezultat din săpătură, descărcarea conductelor, a plăcilor prefabricate și a altor materiale la locul unde se execută lucrarea”, se arată în caietul de sarcini.

Contractul se va desfășura pe o perioadă de 12 luni

Operatorii economici trebuie să depună oferta financiară pentru fiecare oră prestată. Contractul se va desfășura pe o perioadă de 1 an.

„Utilajul va fi închiriat cu deservanți/conducător auto, iar alimentarea cu combustibil și întreținerea acestuia cade în sarcina exclusivă a operatorilor economici. Dacă în perioada comandată de efectuare a lucrărilor de săpătură, utilajul închiriat este imobilizat din diverse cauze, operatorul economic se obligă să pună la dispoziția entității contractante un alt utilaj echivalent, fără costuri suplimentare, iar repunerea în funcțiune a utilajului închiriat trebuie să se facă în timpul cel mai scurt posibil. Execuția lucrărilor de săpătură va începe în maximum două ore de la emiterea comenzilor de începere a lucrărilor, solicitarea scrisă fiind transmisă prin adresa de e-mail de entitatea contractantă”, se mai arată în documentația procedurii.

ApaVital SA caută o firmă care să furnizeze mai multe cantități de mixtură asfaltică

Totodată, ApaVital SA organizează pe data de 17.02.2021 o licitație pentru furnizarea mai multor cantități de mixturi asfaltice. Procedura are o prevedere bugetară de 176.620 lei, fără TVA, aproximativ 40.000 de euro.

„În cazul în care adezivitatea bitumului față de agregatele naturale este mai mică de 80 la sută, este obligatorie aditivarea bitumului și reverificarea adezivității bitumului aditivat. În acest caz, contractantul va furniza toate detaliile necesare despre aditivul utilizat și va descrie metodologia folosită în procesul de control al amestecului aditiv – bitum, precum și tehnologia pe care o propune pentru preparare, stocare, transportul și punerea în operă a bitumului aditivat în vederea obținerii avizului investitorului. Materialele destinate fabricării mixturii asfaltice se vor verifica în conformitate cu prescripțiile din standardele respective. Verificările și determinările se execută de laboratoare autorizate/acreditate”, sunt condițiile impuse de autoritatea contractantă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
06 septembrie 2024
06 septembrie 2024