Prima pagină » Economic Local » ApaVital SA încheie contracte cu firmele de pază! Nu mai puțin de șapte societăți vor contractul de 800.000 de euro
ApaVital SA încheie contracte cu firmele de pază! Nu mai puțin de șapte societăți vor contractul de 800.000 de euro

ApaVital SA încheie contracte cu firmele de pază! Nu mai puțin de șapte societăți vor contractul de 800.000 de euro

15 apr. 2021, 02:00,
Ciprian Boaru, în Economic Local

Un nou contract de pază va fi derulat de compania ApaVital SA. Paza va fi asigurată la obiectivele din județele Iași și Neamț. La licitație au fost depuse mai multe oferte din partea firmelor de pază. Comisia de evaluare va alege oferta cu prețul cel mai mic

Compania de apă-canal din Iași continuă programul anual de achiziții. La începutul săptămânii, ApaVital SA a lansat licitația pentru achiziția serviciilor de pază a obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecție a persoanelor ce aparțin companiei. La procedură au fost depuse mai multe oferte din partea următoarelor societăți: Sheriff Guard Protection SRL, Romold SRL, Nord-Est Security Force SRL, P.S.G. One SRL, Akyle Security SRL, asocierea SGPI Security Force SRL – TMG Guard SRL, asocierea S.M.B. SRL – Romanian Security Systems SRL. Ofertele au intrat în etapa de evaluare. Valoarea estimată a contractului este de 3.657.923 lei, fără TVA, aproape 800.000 de euro. Procedura a fost împărțită în două loturi: obiectivele din județul Iași și din județul Neamț. Agenții de pază vor fi dotați cu câini de patrulare, stație radio și mijloace de apărare etc.

ApaVital are nevoie ca posturile de pază să fie ocupate pe o perioadă de 12 luni

Obiectivele din zona Timișești se întind pe o suprafață de 5.620 de metri, în zona satelor Plăieșu – Timișești – Zvoronești. În privința lotului din județul Iași, necesarul constă în 25 de posturi de pază. Pe parcursul contractului, ce se va desfășura timp de 12 luni, agenții vor presta 171.125 de ore. Totodată, va fi asigurată și protecția reprezentanților ApaVital SA.

„Serviciile de protecție personală specializată se solicită pentru asigurarea securității reprezentanților unității care se deplasează pe teren și care prin natura activității pe care o desfășoară pot fi supuși agresiunilor verbale și/sau fizice”, se arată în documentația procedurii.

În 2020, ApaVital a încheiat contractul de pază cu societatea Nord-Est Security SRL.

La Finanțele ieșene, firmele de pază s-au certat de la suma pusă în joc

Recent, Finanțele ieșene au reușit să încheie contractul cu o firmă de pază, după ce licitația a fost contestată la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC). Sheriff Guard Protection SRL, cu sediul social în București, condusă de Costache Dumitriu, fost polițist în Vaslui, a câștigat contractul de 1 milion de euro. Conform datelor financiare, societatea de pază a fost înființată în 2002. În perioada 2009-2019, cifra de afaceri a firmei a fost de 65 de milioane de lei, aproape 13 milioane de euro. Anul trecut, firma înregistra 302 angajați și cel mai mare profit de la înființare, 2,7 milioane de lei. Fiica afaceristului, Ilona Grigore, fostă Dumitriu, este căsătorită cu fostul fotbalist al clubului Dinamo, Dragoș Grigore, acum legitimat la clubul Ludogoreț din Bulgaria.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *