Prima pagină » Economic Local » ApaVital SA extinde canalizarea în zona Bucium! Investiția este de 160.000 euro
ApaVital SA extinde canalizarea în zona Bucium! Investiția este de 160.000 euro

ApaVital SA extinde canalizarea în zona Bucium! Investiția este de 160.000 euro

14 aug. 2020, 02:00,
Ciprian Boaru în Economic Local

ApaVital SA extinde canalizarea în zona Bucium. Mai multe străzi vor beneficia de noi rețele de canalizare și distribuție a apei. Licitația va fi organizată la finalul acestei luni. Comisia de evaluare va alege oferta cu prețul cel mai mic

ApaVital SA extinde canalizarea în zona Bucium. Pe data de 26.08.2020, compania de apă-canal organizează o licitație pentru extinderea rețelelor de canalizare și de distribuție a apei potabile în zona Bucium. Valoarea estimată a lucrărilor este de 772.046 lei, fără TVA, aproape 160.000 euro. Sunt vizate străzile Șt.O.Iosif, Teascului și stradela Dealul Bucium. Rețeaua de canalizare va avea o lungime de 1.260 metri liniari, în timp ce rețeaua de distribuție se extinde cu 155 metri liniari.

„Realizarea unui sistem centralizat de evacuare a apelor uzate menajere asigură condiții de viață civilizată pentru locuitorii din zonele studiate. Conductele de alimentare cu apă există parțial, sunt subdimensionate, deci nu pot asigura debitul și presiunea apei la consumatori și nici realizarea unei rețele de hidranți exteriori. Alimentarea cu apă constituie pentru centrele populate o dotare indispensabilă care condiționează desfășurarea vieții igienice a oamenilor și intervine ca factor important în aproape toate procesele de producție industrială”, se arată în caietul de sarcini.

ApaVital SA extinde canalizarea în zona Bucium, urmând să crească numărul beneficiarilor

Mai bine de jumătate din rețeaua de canalizare va trece prin strada Teascului.

„Colectorul proiectat va asigura evacuarea apelor uzate menajere colectate de la consumatorii aferenți străzilor: Teascului, C.G. Bedreag, stradelelor: Corbului, Plugari, Verde. Pentru colectarea apelor uzate menajere s-a prevăzut execuția de cămine de rupere de pantă, 2 bucăți, respectiv 18 cămine de vizitare. Colectorul proiectat va avea traseul conform planului de situație. Colectorul proiectat se va descărca în rețeaua de canalizare existentă pe strada Dealul Bucium prin intermediul căminului de vizitare existent”, se mai arată în documentația care însoțește procedura.

ApaVital SA reface drumurile afectate de lucrări

Pe data de 03.09.2020 este programată o licitație pentru realizarea lucrărilor de refacerea a infrastructurii rutiere afectată de lucrările de branșări sau extindere a canalizării. Procedura are o prevedere bugetară de 145.050 lei, fără TVA.

„Executorul se obligă să presteze lucrările de refacere a sistemului rutier ca urmare a intervențiilor impuse de avariile care apar la rețelele de apă-canal și de înlocuiri de tronsoane ale rețelelor de apă și canal. Amplasamentele pentru lucrările ce fac obiectul contractului sunt în municipiul Pașcani și în aria de operare a Sectorului Operațional Siret”, se arată în caietul de sarcini.

Stațiile de mixtură asfaltică trebuie să fie la o distanță de maximum 30 kilometri față de zona de intervenție. Trebuie acoperită o porțiune de drum de 680 metri pătrați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *