Prima pagină » Economic Local » ApaVital SA cumpără topoare și șurubelnițe! Contractul are o valoare de 50.000 de euro
ApaVital SA cumpără topoare și șurubelnițe! Contractul are o valoare de 50.000 de euro

ApaVital SA cumpără topoare și șurubelnițe! Contractul are o valoare de 50.000 de euro

21 iun. 2021, 02:00,
Ciprian Boaru, în Economic Local

Mai multe scule de mână vor fi achiziționate de compania de apă-canal. La procedura lansată au fost depuse nu mai puțin de trei oferte. Prețul cel mai mic este un criteriu de departajare în cadrul licitației. Totodată, compania cumpără și piese auto

Compania ApaVital SA, cu sediul în municipiul Iași, continuă campania de achiziții. Recent, a fost lansată licitația pentru achiziția mai multor scule de mână. Este vorba despre arzător pentru tăiere oxi-metan, arzător miniset, accesorii pentru aparat sudură, baros 10 kg, bomfaier 300 mm cu mâner de lemn, cancioc zidar, topor, șurubelniță etc. Valoarea estimată a contractului este de 252.822 lei, fără TVA, aproape 50.000 de euro. La procedură s-au prezentat următoarele societăți: Mob & Ius SA (Brașov), Armax Indbest Line SRL (București), Unior – Tepid SRL (Brașov).

„Ca urmare a achizițiilor, aceste scule de mână vor aduce beneficii în ceea ce privește furnizarea în regim continuu a cantității de apă necesară populației, preluarea apelor menajere prin realizarea de noi rețele de canalizare și în activitatea de întreținere, exploatare a rețelelor de apă și canalizare pentru toată aria de operare”, se arată în caietul de sarcini.

ApaVital achiziționează și piese auto, cu un contract în valoare de 12 milioane de euro.

Furnizorii trebuie să asigure o garanție a produselor de cel puțin doi ani

Comisia de evaluare va alege oferta furnizorilor cu prețul cel mai mic. Ofertele depuse au intrat în etapa de evaluare.

„Perioada de garanție acordată produselor de către furnizor se calculează de la data livrării și este cea declarată în propunerea tehnică, dar nu mai mică de 24 de luni de la data livrării și decât perioada de garanție prevăzută de legislația în vigoare. Toate cheltuielile legate de înlocuirea produselor ca urmare a neconfomității produselor din prezentul caiet de sarcini, inclusiv cheltuielile de transport, cad automat în sarcina ofertantului. Furnizorul răspunde în perioada de garanție tehnică pentru calitatea produselor, în conformitate cu standardele și normativele legale”, se mai arată în documentația procedurii.

ApaVital achiziționează hidranți subterani care vor fi folosiți la intervenția pompierilor

Nu în ultimul rând, compania de apă-canal a declanșat altă licitație pentru achiziția mai multor loturi de hidranți subterani. Valoarea estimată a contractului este de 364.320 lei, fără TVA, aproape 70.000 de euro.

„Necesitatea achiziționării acestor hidranți subterani, pentru asigurarea intervenției operative de limitarea și stingerea incendiilor, igienizarea și descărcarea rețelelor de distribuție în urma intervențiilor din sistemul de alimentare ApaVital, a fost creată de motivația protejării bunurilor și mediului împotriva efectelor situațiilor de urgență și menținerii instalațiilor de apă potabilă în parametrii optimi”, se arată în caietul de sarcini.

Comisia de evaluare va alege oferta furnizorilor cu prețul cel mai mic. Perioada de garanție a produselor trebuie să fie de minimum 24 de luni. În total, vor fi achiziționați 160 de hidranți subterani. Adâncimea de instalare este de 1.25 metri. Pe lista de achiziții se află și 160 de cutii de protecție. În anul 2020, contractul pentru furnizarea hidranților a fost câștigat de către o firmă din Botoșani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *