Prima pagină » Economic Local » ApaVital SA cumpără țevi de oțel de la o firmă din Galați! Contractul a ajuns la o valoare finală de 115.000 euro
ApaVital SA cumpără țevi de oțel de la o firmă din Galați! Contractul a ajuns la o valoare finală de 115.000 euro

ApaVital SA cumpără țevi de oțel de la o firmă din Galați! Contractul a ajuns la o valoare finală de 115.000 euro

15 aug. 2020, 02:00,
Ciprian Boaru, în Economic Local

ApaVital SA cumpără țevi de oțel de la o firmă din Galați. Oferta societății a fost mai mică decât estimarea autorității contractante. Produsele trebuie să aibă o garanție de minimum 24 de luni. Lungimea trebuie să depășească 2 kilometri

ApaVital SA cumpără țevi de oțel de la o firmă din Galați. Recent, firma de apă-canal a finalizat licitația pentru achiziția mai multor dimensiuni de țeavă de oțel. Procedura a fost câștigată de către societatea Valro Trade SRL, cu o ofertă financiară de 115.000 euro. Oferta este cu 35.000 euro mai mică față de prevederea bugetară inițială. Conform ultimelor date financiare, cifra de afaceri a firmei este de 85,7 milioane lei, cu un profit de 12,2 milioane le. Țevile vor fi folosite pentru activitățile de exploatare și întreținere a rețelelor de distribuție.

„Necesitatea achiziționării a fost creată de motivația asigurării în regim continuu a cantității de apă necesară populației, optimizării costurilor de exploatare, eficiența, precum și optimizarea cheltuielilor privind modernizarea și extinderea rețelelor de apă potabilă. Ca urmare a achiziției acestor produse se vor aduce beneficii în ceea ce privește realizarea rețelelor de transport de apă rece potabilă, a confecțiilor și construcțiilor metalice, a instalațiilor tehnologice, a instalațiilor hidraulice și sanitare în vederea asigurării în regim continuu a cantității de apă necesară populației”, se arată în obiectivele procedurii.

ApaVital SA cumpără țevi de oțel de la o firmă din Galați, lungimea necesară fiind de peste 2 kilometri

Țevile de oțel trebuie să aibă o garanție de minimum 24 de luni din momentul furnizării de către operatorul economic. Necesarul este de țeavă de oțel neagră trasă, sudată și țeavă oțel zincată. Lungimea totală a țevilor este de 2.314 metri.

„Toate cheltuielile legate de rezolvarea defectelor apărute și dovedite a fi urmare a neconformității produselor, inclusiv cheltuielile de transport, cad automat în sarcina ofertantului. Furnizorul răspunde în perioada de garanție tehnică pentru calitatea produselor, în conformitate cu standardele și normativele legale. Transportul produselor va fi asigurat de furnizor și va fi însoțit de documente de certificare a calității produselor, fiind inclus în prețul ofertei. Prețul ofertat de candidatul desemnat câștigător va rămâne ferm pe toată durata derulării contractului”, se arată în caietul de sarcini.

Compania de apă-canal extinde rețelele în zona Bucium pe mai multe străzi

ApaVital a declanșat altă licitație pentru extinderea canalizări și rețelei de distribuție a apei potabile în zona Bucium. Procedura de pe data de 26.08.2020 va avea o prevedere bugetară de 160.000 euro, fără TVA. Rețelele vor fi extinse pe străzile Șt.O.Iosif, Teascului și stradela Dealul Bucium. Canalizarea va fi prelungită cu 1.260 metri, în timp ce rețeaua de distribuție, cu 155 metri.

„Realizarea unui sistem centralizat de evacuare a apelor uzate menajere asigură condiții de viață civilizată pentru locuitorii din zonele studiate. Conductele de alimentare cu apă există parțial, sunt subdimensionate, deci nu pot asigura debitul și presiunea apei la consumatori și nici realizarea unei rețele de hidranți exteriori. Alimentarea cu apă constituie pentru centrele populate o dotare indispensabilă care condiționează desfășurarea vieții igienice a oamenilor și intervine ca factor important în aproape toate procesele de producție industrială”, se arată în documentația procedurii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *