Prima pagină » Economic Local » ApaVital SA cumpără soluții pentru tratarea apei potabile de la trei firme! Valoarea contractului este de 320.000 de euro
ApaVital SA cumpără soluții pentru tratarea apei potabile de la trei firme! Valoarea contractului este de 320.000 de euro

ApaVital SA cumpără soluții pentru tratarea apei potabile de la trei firme! Valoarea contractului este de 320.000 de euro

03 apr. 2021, 02:00,
Ciprian Boaru în Economic Local

Compania de apă-canal va primi mai multe cantității de soluții pentru tratarea apei potabile. Produsele vor ajunge la stațiile Chirița, Podu Iloaiei, Târgu Frumos, Hârlău, din județul Iași. Autoritatea contractantă a ales ofertele cu cele mai bune prețuri

Compania de apă-canal din Iași a finalizat licitația pentru tratarea apei potabile și reziduale. Recent, ApaVital SA a organizat licitația cu o prevedere bugetară de 1.627.550 lei, fără TVA, aproximativ 350.000 de euro. Comisia de evaluare a stabilit că cele mai bune oferte aparțin societăților Chimcomplex SA, Chemical Company SA și Dafcochim Distribution SRL.

„Toate produsele trebuie să fie de cea mai bună calitate și realizate în concordanță cu standardele interne și internaționale valabile în prezent, standarde care vor fi menționate în ofertă, la fiecare specificație în parte. Toate mărfurile trebuie să fie însoțite obligatoriu la ofertare cu prospecte în limba română”, se arată în caietul de sarcini.

Procedura a fost împărțită în 5 loturi: clorură ferică concentrație 40 la sută, clorit de sodiu concentrație 25 la sută, hipoclorit de sodiu concentrație 13 la sută, clorit de sodiu concentrație 7,5 la sută și acid clorhidric concentrație 9 la sută.

Mai multe tone de soluții vor ajunge în stațiile ApaVital din județul Iași

Furnizorii vor transporta produsele la stația de tratare apă potabilă Chirița, stația de epurare ape uzate Iași, stația de epurare ape uzate Pașcani și stațiile de epurare ape uzate Podu Iloaiei, Târgu Frumos, Hârlău.

„Perioada de garanție minimă va fi conform legislației în vigoare. Toate cheltuielile legate de rezolvarea defectelor apărute și dovedite a fi urmare a neconformității produselor cad automat în sarcina ofertantului. Livrarea se va face doar pe baza comenzilor emise de ApaVital SA, în funcție de necesarul de moment al societății. Entitatea contractantă își rezervă dreptul de a nu comanda în totalitate reperele din prezentul caiet de sarcini”, sunt solicitările autorității contractante.

Conform caietului de sarcini, necesarul ApaVital este de 1.911 tone de soluții.

În luna mai 2021, compania ApaVital cumpără conducte de 2 milioane de euro

Compania de apă-canal a anunțat extinderea rețelelor din Iași. Pe data de 06.05.2021, ApaVital SA a programat o licitație pentru achiziția mai multor loturi de conducte. Valoarea estimată a contractului este de 12.894.195 lei, fără TVA, peste 2 milioane de euro.

„Ca urmare a achiziției acestor conducte se vor aduce beneficii în ceea ce privește furnizarea în regim continuu a cantității de apă necesară populației, preluarea apelor menajere prin realizarea de noi rețele de canalizare și activitatea de întreținere, exploatare a rețelelor de apă-canalizare ale ApaVital SA pentru toată aria de operare. Îmbunătățirea serviciilor de furnizare de apă potabilă, colectarea și epurarea apelor uzate și, implicit, creșterea numărului de abonați la aceste servicii”, se arată în caietul de sarcini.

Procedura este împărțită în patru loturi: conducte PEHD, conducte PVC, conducte PAFSIN (pentru căptușirea conductelor învechite), conducte PEXAL. În trecut, compania a cumpărat și loturi de oțel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *