Prima pagină » Economic Local » ApaVital SA cumpără o stație de tratare a apei! Investiția are o valoare de 152.000 de euro
ApaVital SA cumpără o stație de tratare a apei! Investiția are o valoare de 152.000 de euro

ApaVital SA cumpără o stație de tratare a apei! Investiția are o valoare de 152.000 de euro

05 apr. 2021, 02:00,
Ciprian Boaru în Economic Local

Noi licitații sunt derulate de ApaVital SA, companie de apă-canal de la nivelul județului Iași. Spre finalul lunii aprilie 2021, este programată achiziția unei stații de tratare a apei. Echipamentele montate vor deservi zona orașului Hârlău

Compania de apă-canal a județului Iași anunță noi achiziții ce fac parte din programul anual. Pe data de 21.04.2021, ApaVital organizează o licitație pentru achiziția unui lot format dintr-o stație compactă de tratare a apei brute. Valoarea estimată a contractului este de 730.000 de lei, fără TVA, aproape 152.000 de euro. Comisia de evaluare va alege oferta cu prețul cel mai mic. Stația va fi montată în zona orașului Hârlău.

„ApaVital achiziționează o stație compactă de tratare a apei brute în vederea măririi capacității de producție și distribuție a apei în cadrul rețelelor de distribuție din zona Hârlău. Necesitatea achiziționării produsului a fost creată de necesitatea de a furniza către consumatori cantități din ce în ce mai mari de apă potabilă conforme cu reglementările de calitate în vigoare. Beneficiile aduse ca urmare a achiziției acestei stații compacte de tratare a apei brute se vor observa prin creșterea debitului de apă potabilă furnizat de stația de tratare a apei potabile Hârlău către sistemul de distribuție a apei din zona orașului Hârlău și a comunelor învecinate”, se arată în caietul de sarcini.

Stația de tratare va fi montată de către furnizor, în termen de 30 de zile

Furnizorii de echipamente ar trebui să asigure o garanție de minimum 24 de luni. Termenul de livrare a stației este de 45 de zile de la data semnării contractului.

„Stația compactă de tratare a apei brute nu va dispune de instalații pentru tratarea nămolului produs sau recuperarea apei tehnologice, uzate. Nămolul produs va fi direcționat către rețeaua de canalizare din cadrul locației. Instalațiile și echipamentele utilizate vor realiza una sau mai multe trepte de tratare și nu sunt limitate la o anumită tehnologie. Furnizorul va asigura în termen de maximum 30 de zile lucrătoare, după livrare, montajul stației compacte de tratare a apei brute la locația solicitată de beneficiar. Furnizorul va pune în funcțiune sistemul și se vor face teste de funcționare și producție”, se arată în documentația procedurii.

S-au semnat și în trecut contracte pentru furnizarea soluțiilor de tratare a apei.

Trei firme vor furniza către ApaVital mai multe loturi de soluții pentru tratarea apei

Nu în ultimul rând, compania de apă-canal din Iași a finalizat licitația pentru tratarea apei potabile și reziduale. Recent, ApaVital SA a organizat licitația cu o prevedere bugetară de 1.627.550 lei, fără TVA, aproximativ 350.000 de euro. Comisia de evaluare a stabilit că cele mai bune oferte aparțin societăților Chimcomplex SA, Chemical Company SA și Dafcochim Distribution SRL.

„Toate produsele trebuie să fie de cea mai bună calitate și realizate în concordanță cu standardele interne și internaționale valabile în prezent, standarde care vor fi menționate în ofertă, la fiecare specificație în parte. Toate mărfurile trebuie să fie însoțite obligatoriu la ofertare cu prospecte în limba română”, sunt condițiile cerute de ApaVital.

Procedura a fost împărțită în 5 loturi: clorură ferică concentrație 40 la sută, clorit de sodiu concentrație 25 la sută, hipoclorit de sodiu concentrație 13 la sută, clorit de sodiu concentrație 7,5 la sută și acid clorhidric concentrație 9 la sută. Furnizorii vor transporta produsele la stația de tratare apă potabilă Chirița, stația de epurare ape uzate Iași, stația de epurare ape uzate Pașcani și stațiile de epurare ape uzate Podu Iloaiei, Târgu Frumos, Hârlău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *