Prima pagină » Economic Local » ApaVital SA cumpără module radio pentru branșamentele de la rețeaua de apă potabilă! Contractul este de 100.000 de euro
ApaVital SA cumpără module radio pentru branșamentele de la rețeaua de apă potabilă! Contractul este de 100.000 de euro

ApaVital SA cumpără module radio pentru branșamentele de la rețeaua de apă potabilă! Contractul este de 100.000 de euro

20 iun. 2020, 04:00,
Ciprian Boaru în Economic Local

ApaVital SA investește în achiziția unor module pentru branșamentele din județul Iași. Modulele vor fi montate pe contoarele de apă, permițându-se astfel citirea consumului de la distanță. Valoarea estimată a contractului este de aproape 100.000 euro

ApaVital SA investește în achiziția unor module pentru branșamentele din județul Iași. La procedura din data de 17.06.2020, s-a prezentat o singură societate: Vesta Industry SRL, din Botoșani. Prevederea bugetară a achiziției este de 513.308, fără TVA, aproape 100.000 euro. Societatea are patru asociați: Valeriu Iftime, Doru Popa, Ovidiu Jitaru, Petru Parfenov. În 2018, societatea a înregistrat o cifră de afaceri de 56,4 milioane lei, profit de aproape 4 milioane lei, datorii de 17,5 milioane lei, cu un număr de 52 angajați. Oferta a intrat în etapa de evaluare financiară.

„Modulele radio urmează a fi montate în locuri greu accesibile (ex. subsoluri, puncte termice, cămine inundate, cămine adânci etc.) pentru creșterea eficienței activității de citire a contoarelor de apă, efectuate de către salariații cu atribuții în acest sens și corectitudinea consumurilor facturate utilizatorilor”, se arată obiectivul achiziției.

ApaVital a stabilit necesarul de module radio ce urmează să fie montate pe contoarele de apă

Conform necesarului, compania de apă-canal are nevoie de 2.017 module de comunicații radio și 1.000 șurubri de plastic pentru montarea acestora pe contoare.

„În acest moment, pe toată aria de operare a ApaVital SA sunt montate circa 7.400 de dispozitive, creșterea progresivă a numărului de branșamente impunând soluții rapide și sigure de citire a indexurilor, fără suplimentarea numărului de salariați dedicați”, se arată în caietul de sarcini al procedurii.

Modulele vor fi echipate cu baterii ce vor avea o durată de viață de minimum 12 ani. Livrarea echipamentelor se va face doar la comanda autorității contractantă, în termen de maximum 6 săptămâni de la notificare. Modulele trebuie să fie noi, fabricate în anul 2020.

Firma din Botoșani a prins și contractul pentru contoarele de apă ce vor fi montate pe branșamente

În luna martie 2020, ApaVital SA a semnat un contract cu societatea Vesta Industry SRL în valoare de 1.550.264 lei, fără TVA, adică peste 300.000 euro. Firma din Botoșani s-a angajat să furnizeze 5.407 contoare de apă, necesare pentru branșamente ce se vor efectua pe parcursul anului în curs.

„Contoarele vor avea capac de protecție rabatabil care să protejeze cadranul contorului de eventualele deteriorări mecanice și de depuneri, iar la citire, aceasta să se poată rabata pentru a se putea citi indicațiile de pe cadranul contorului. Capacul va fi prevăzut cu urechi pentru sigilare, cu scop antifraudă. Vor fi preechipate pentru transmiterea la distanță și vor fi capabile să accepte receptor (senzor) de impulsuri prin inducție de tip transmisie radio cu dispozitiv CYBLE”, se arată în descrierea echipamentului.

Apavital SA a cumpărat cărbune activ pentru tratarea apei potabile de 85.000 euro

Apavital SA a încheiat, recent, alt contract pentru furnizarea de cărbune activ granular, necesar pentru tratarea apei potabile. Contractul a fost câștigat de către societatea Flochem Industries SRL, din București, care a depus în cadrul licitației o ofertă financiară de 376.800 lei, fără TVA. Necesarul companiei este de 40 de tone, cantitate ce va fi livrată în saci de 25 de kilograme.

„Necesitatea achiziționării cărbunelui activ granular este dată de programul de înlocuire al cărbunelui activ și de necesitatea asigurării calității apei tratate în Stația de Tratare Chirilă. Ca urmare a achiziției, se va asigura în continuare calitatea apei potabile în ceea ce privește gustul, culoarea, mirosul, concentrația de fier, substanțe organice sau produși secundari ai reacției cu clorul”, se arată în caietul de sarcini.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`