Prima pagină » Economic Local » ApaVital SA cumpără mai multe loturi de autospeciale! Contractul are o valoare de 1,3 milioane de euro
ApaVital SA cumpără mai multe loturi de autospeciale! Contractul are o valoare de 1,3 milioane de euro

ApaVital SA cumpără mai multe loturi de autospeciale! Contractul are o valoare de 1,3 milioane de euro

30 sept. 2021, 02:00,
Ciprian Boaru, în Economic Local

Nu mai puțin de 31 de autoutilitare vor fi achiziționate de compania ApaVital din Iași. Licitația este programată la începutul lunii decembrie 2021. Prețul cel mai mic este un criteriu pentru alegerea ofertelor depuse de furnizori

Compania de apă-canal din Iași organizează noi achiziții. Astfel, pe data de 06.12.2021, ApaVital SA organizează licitația pentru achiziția mai multor loturi de autospeciale. Valoarea estimată a contractului este de 6.391.256 lei, fără TVA, aproape 1,2 milioane de euro. Oferta cu prețul cel mai mic va fi declarată câștigătoare. Contractul este finanțat prin fonduri europene.

„Achiziția utilajelor este prevăzută în cadrul Proiectului regional dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată din județul Iași, în perioada 2014-2020, finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020. În cadrul acestui proiect s-a prevăzut achiziția de autoutilitare operaționale necesare pentru transportul personalului de intervenție și a materialelor/echipamentelor necesare la locul de remediere a avariilor apărute pe rețelele de apă/canalizare, transportul utilajelor de excavat, transportul probelor de apă/apă uzată de la locul de prelevare la laborator”, se arată în caietul de sarcini.

Autoritatea contractantă va achiziționa un număr de 31 de autoutilitare

Conform necesarului, vor fi achiziționate patru autoutilitare cu șapte locuri cu benă pentru transport utilaje, 13 autoutilitare cu două locuri, patru autoutilitare frigorifice pentru transport probe pentru prelevarea de apă, 19 autoutilitare cu șapte locuri cu ladă de transport materiale și o autoutilitară de tip atelier mobil, cu două compartimente: vestiar muncitori și atelier cu dotări.

„Realizarea în condiții de eficiență a activității de întreținere și exploatare a infrastructurii de apă și de canalizare la nivelul ariei de operare presupune asigurarea unei dotări corespunzătoare a sectoarelor de exploatare ale operatorului. Totodată, extinderea ariei de operare a Operatorului regional, precum și necesitatea de a asigura servicii de calitate impun achiziționarea autoutilitarelor operaționale prevăzute în cadrul contractului de furnizare”, se arată în documentația procedurii.

Nu în ultimul rând, ApaVital a lansat o licitație de 37 de milioane de euro pentru extinderea rețelelor în județul Iași.

ApaVital a încheiat un contract pentru extinderea canalizării în județ

Totodată, ApaVital a finalizat licitația pentru extinderea rețelei de canalizare din comuna Tomești, județul Iași, în zona Dealul Doamnei. Comisia de evaluare a stabilit că cea mai bună ofertă aparține societății Alsim Invest SRL, cu sediul social în județul Iași. Valoarea finală a contractului este de 616.235 de lei, fără TVA, aproape 120.000 de euro. În 2020, cifra de afaceri a societății a fost de 1,2 milioane de lei, profit de 420.570 de lei, datorii de 152.237 lei, cu un număr de opt angajați. Firma este controlată de Doina Voroneanu. La procedură au mai participat societățile Thot Technology SRL, Lis Affair SRL, Casrep SRL, Geiger Transilvania SRL, Europartener SRL, Rekainstal Shop SRL, Saga Energy SRL – SO.I.M. SRL, Ema Agro – Construct SRL – Cornell’s Floor SRL, dar au fost descalificate. Primăria Tomești a organizat o licitație pentru refacerea trotuarelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *