Prima pagină » Economic Local » ApaVital SA cumpără containere modulare! Valoarea achiziției este de 100.000 de euro
ApaVital SA cumpără containere modulare! Valoarea achiziției este de 100.000 de euro

ApaVital SA cumpără containere modulare! Valoarea achiziției este de 100.000 de euro

22 sept. 2021, 02:00,
Ciprian Boaru, în Economic Local

Aproximativ 100.000 de euro este suma alocată de compania ApaVital pentru achiziția mai multor loturi de contoare modulare. Achiziția este programată la finalul lunii octombrie 2021. Oferta cu prețul cel mai mic este un criteriu de departajare în cadrul licitației

Compania de apă-canal continuă campania de investiții. Pe data de 18.10.2021 este programată licitația pentru furnizarea unui lot de containere modulare. Valoarea estimată a contractului este de 474.500 lei, fără TVA, aproape 100.000 de euro.

„În momentul de față, la nivelul autorității contractante se folosesc containere IBC pentru transportul și depozitarea temporară a reactivilor chimici. Aceștia sunt susceptibili în a prezenta defecțiuni la nivelul golirii de fund și nu prezintă suficientă siguranță pentru utilizarea pe termen lung. Există riscul expunerii accidentale a personalului operativ și a mediului înconjurător la noxe. În spațiul de operare a entității contractante nu există spații destinate ca vestiar, magazie de scule și utilaje și, respctiv, birouri necesare desfășurării activităților angajaților ApaVital în conformitate cu necesitățile”, se arată în caietul de sarcini.

ApaVital SA a încheiat o licitație și pentru extinderea canalizării din comuna Tomești, județul Iași.

Autoritatea contractantă a stabilit necesarul

Vor fi achiziționate 3 containere monobloc tip birou, 3 containere monobloc tip magazie stocare reactivi, 5 containere monobloc tip magazie stocare reactivi, o construcție formată din module tip container, o construcție P+1 formată din module și un container monobloc tip magazie.

„Achiziția produselor contribuie la dotarea entității contractante cu module de tip birou pentru Serviciile Administrativ, Comercial ZJI, distribuție Canalizare ZMI și la dotarea cu spații pentru depozitare pentru Serviciul de Relații cu Publicul și Captare Tratare. Termenul de livrare este de maximum 45 de zile de la semnarea contractului de furnizare”, se mai arată în documentația procedurii.

Comisia de evaluare va alege oferta furnizorilor cu prețul cel mai mic depusă în cadrul licitației.

ApaVital a alocat o sumă importantă pentru parcul auto

Nu în ultimul rând, ApaVital SA a încheiat altă licitație pentru achiziția de accesorii și piese pentru vehiculele din dotare. Valoarea estimată a contractului este de 58.878.328 lei, fără TVA, aproape 12 milioane euro. Licitația a fost împărțită în două loturi. Primul lot conține piese și accesorii pentru vehicule și pentru motoare de vehicule sub 3,5 tone, iar al doilea lot conține piese pentru autovehicule transport marfă sub 3,5 tone, autovehicule cu destinație specială, utilaje autopropulsate pentru lucrări, semiremorci, remorci. Primul lot a fost câștigat de societatea Romtec Austria SRL, din Iași, în timp ce al doilea lot a fost adjudecat de Romdav SRL. Valoarea finală a contractul se apropie de prevederea bugetară inițială. Contractul se va desfășura prin intermediul unui acord cadru pe o perioadă de 2 ani. Un contract similar a fost semnat în trecut cu Romtec Austria.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *