Prima pagină » Local » ApaVital SA cumpără accesorii pentru conductele folosite la extinderea rețelelor! Valoarea contractului este de 500.000 de euro
ApaVital SA cumpără accesorii pentru conductele folosite la extinderea rețelelor! Valoarea contractului este de 500.000 de euro

ApaVital SA cumpără accesorii pentru conductele folosite la extinderea rețelelor! Valoarea contractului este de 500.000 de euro

28 dec. 2021, 02:00,
Ciprian Boaru, în Local

Noi achiziții sunt anunțate de ApaVital, compania de apă-canal a județului Iași. La începutul lunii februarie 2022, autoritatea contractantă va organiza procedura pentru furnizarea mai multor loturi de accesorii. Prețul cel mai mic este un criteriu de departajare a ofertelor

Compania de apă-canal a județului Iași organizează noi achiziții. Astfel, pe data de 01.02.2021, ApaVital lansează o licitație privind furnizarea mai multor loturi de accesorii (fitinguri) pentru conductele folosite în campania de modernizare și extindere a rețelelor de apă. Valoarea estimată a contractului este de 2.887.165 de lei, fără TVA, aproape 500.000 de euro.

„Necesitatea achiziționării acestor fitinguri pentru asigurarea continuității desfășurării activității de întreținere, exploatare și extindere a rețelelor de apă potabilă și canalizare, precum și realizarea conexiunilor între branșamentele nou construite și conductele ce aparțin rețelei publice de distribuție a apei ale ApaVital SA a fost creată de motivația optimizării costurilor de exploatare eficientă și în condiții de siguranță a obiectivelor existente din cadrul sectoarelor de exploatare, precum și optimizarea cheltuielilor privind modernizarea și extinderea rețelelor de apă-canal”, se arată în caietul de sarcini.

Comisia de evaluare va alege oferta furnizorilor cu prețul cel mai mic. Anul trecut, ApaVital a organizat o procedură similară.

Licitația va fi împărțită în 7 loturi

Printre produsele solicitate se numără: bridă cu racord de compresiune, cot compresiune, dop compresiune, piese de branșare întărită, colier de reparație din inox, fiting de fontă, mufă PVC etc. Procedura va fi împărțită în 7 loturi.

„Contractantul va ambala și eticheta produsele furnizate astfel încât să prevină orice daună sau deteriorare în timpul transportului acestora. Transportul și toate costurile asociate sunt în sarcina exclusivă a contractantului. Produsele vor fi asigurate împotriva pierderii sau deteriorării intervenite pe parcursul transportului și cauzate de orice factor extrem. Livrarea produselor se va efectua la depozitul entității contractante din Iași, strada Aurel Vlaicu, nr.78A, în prezența ambelor părți sau fără prezența reprezentantului contractantului, caz în care acesta își va asuma răspunderea de a remedia fără costuri suplimentare din partea achizitorului orice neconformitate”, se mai arată în documentația procedurii.

ApaVital a încheiat contractul pentru piesele autovehiculelor din dotare

Nu în ultimul rând, ApaVital SA a încheiat altă procedură pentru achiziția de accesorii și piese pentru vehiculele din dotare. Valoarea estimată a contractului este de 58.878.328 lei, fără TVA, aproape 12 milioane de euro. Licitația a fost împărțită în două loturi. Primul lot conține piese și accesorii pentru vehicule și pentru motoare de vehicule sub 3,5 tone, iar al doilea lot conține piese pentru autovehicule transport marfă sub 3,5 tone, autovehicule cu destinație specială, utilaje autopropulsate pentru lucrări, semiremorci, remorci. Primul lot a fost câștigat de societatea Romtec Austria SRL, din Iași, în timp ce al doilea lot a fost adjudecat de Romdav SRL. Valoarea finală a contractul se apropie de prevederea bugetară inițială. Piesele vor fi furnizate prin intermediul unui acord-cadru cu o durată de 2 ani. Un contract similar a fost semnat în trecut cu Romtec Austria.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *