Prima pagină » Economic Local » ApaVital SA cheltuie 800.000 de euro pe servicii de pază! Agenții trebuie să aibă câini dresați pentru patrulare. Șefii vor avea gărzi de corp
ApaVital SA cheltuie 800.000 de euro pe servicii de pază! Agenții trebuie să aibă câini dresați pentru patrulare. Șefii vor avea gărzi de corp

ApaVital SA cheltuie 800.000 de euro pe servicii de pază! Agenții trebuie să aibă câini dresați pentru patrulare. Șefii vor avea gărzi de corp

23 mart. 2021, 02:00,
Ciprian Boaru, în Economic Local

Un nou contract de pază va fi derulat de compania ApaVital SA. Procedura este programată la jumătatea lunii aprilie 2021. Oferta cu prețul cel mai scăzut va fi declarată câștigătoare. Paza va fi asigurată la obiectivele din județele Iași și Neamț

Compania de apă-canal din Iași continuă programul de achiziții. Pe data de 12.04.2021, ApaVital SA organizează o licitație pentru achiziția serviciilor de pază a obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecție a persoanelor ce aparțin companiei. Valoarea estimată a contractului este de 3.657.923 lei, fără TVA, aproape 800.000 de euro. Procedura a fost împărțită în două loturi: obiectivele din județul Iași și din județul Neamț.

„Cerințe generale obligatorii: să dețină cu orice titlu cel puțin 2 câini dresați pentru patrulare, personalul de pază să fie dotat corespunzător cu uniformă și însemne distinctive, mijloace tehnice de comunicare (stație radio), mijloace tehnice de apărare (baston tonfă, spray lacrimogen), mijloace de alarmare și semnalizare (fluier, lanternă), dotarea cu armamentul și muniția aferentă pentru personalul de la posturile înarmate”, se arată în caietul de sarcini.

Contractul cu firmele de pază se vor desfășura pe o perioadă de 1 an

Pentru lotul din județul Neamț, necesarul constă în 3 posturi. Paza va fi asigurată timp de 26.280 de ore pe an. Obiectivele din zona Timișești se întind de pe o suprafață de 5.620 de metri, în zona satelor Plăieșu – Timișești – Zvoronești. În privința lotului din județul Iași, necesarul constă în 25 de posturi de pază. Pe parcursul contractului, ce sa va desfășura timp de 12 luni, agenții vor presta 171.125 de ore. Totodată, va fi asigurată și protecția reprezentanților ApaVital SA.

„Serviciile de protecție personală specializată se solicită pentru asigurarea securității reprezentanților unității care se deplasează pe teren și care prin natura activității pe care o desfășoară pot fi supuși agresiunilor verbale și/sau fizice. Serviciile de protecție a persoanelor se vor efectua cu echipaje dotate corespunzător pentru intervenție și autovehicule specializate, în funcție de solicitările achizitorului și se vor taxa separat față de celelalte servicii”, se arată în documentația procedurii.

În 2020, ApaVital a încheiat contractul de pază cu societatea Nord – Est Security SRL.

ApaVital cumpără anvelope cu aproximativ 100.000 de euro

Pe data de 31.03.2021, ApaVital SA organizează altă licitație, pentru achiziția mai multor loturi de anvelope pentru sarcină mică, sarcină mare, camioane, remorci, semiremorci, utilaje pentru terasamente și motoscutere. Prevederea bugetară este de 473.096 lei, fără TVA, aproape 100.000 de euro.

„ApaVital SA are ca principal obiect de activitate furnizarea de servicii de alimentare cu apă, de canalizare și epurare a apelor uzate, context în care folosește un parc auto propriu format dintr-o mare varietate de mijloace auto (autoturisme, autoutilitare, autospecializate, tractoare, buldoexcavatoare, buldozere, excavatoare, remorci, motoscutere), absolut necesare pentru deservirea populației din zonele de operare ale societății (județele Iași și Neamț). Întreținerea, repararea și exploatarea parcului auto propriu sunt activități determinante pentru asigurarea permanentă la timp și de calitate a serviciilor precizate anterior. Durata contractului este de 12 luni, termen ce se calculează de la prima comandă emisă de către achizitor”, se arată în caietul de sarcini.

Comisia de evaluare va alege oferta furnizorilor cu prețul cel mai mic. În trecut, ApaVital SA a organizat achiziții similare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *