Prima pagină » Economic Local » ApaVital SA cheltuie 350.000 de euro pentru servicii de închiriere! Patru firme vor să câștige contractul
ApaVital SA cheltuie 350.000 de euro pentru servicii de închiriere! Patru firme vor să câștige contractul

ApaVital SA cheltuie 350.000 de euro pentru servicii de închiriere! Patru firme vor să câștige contractul

25 feb. 2021, 02:00,
Ciprian Boaru, în Economic Local

Lucrările de extindere a canalizării vor fi realizate cu utilaje închiriate. ApaVital SA a lansat recent licitația. Lucrările vor fi realizate în mai multe localități din județul Iași. Comisia de evaluare va alege oferta cu prețul cel mai mic

Compania de apă-canal din Iași continuă programul anual de achiziții, printr-o licitație demarată recent. ApaVital SA intenționează să închirieze mai multe utilaje necesare pentru lucrările la rețelele de apă și canalizare. Valoarea estimată a contractului este de 1.715.000 lei, fără TVA, aproximativ 350.000 de euro. Procedura a fost împărțită în 4 loturi. În cadrul licitației au fost depuse oferte din partea unui număr de 4 societăți: Construct Hârlău SRL, Ema Agro-Construct SRL, Marvio SRL și Ame Turistic SRL. Necesarul este de 14 buldoexcavatoare pe pneuri ce vor opera în zonele Târgu Frumos, Prut-Bârlad, Siret-Pașcani și Timișești.

„Închirierea utilajelor este necesară pentru executarea de lucrări la rețelele de apă și canalizare. În ansamblu, aceste lucrări necesită săpături, umpluturi, nivelări, precum și manipularea conductelor, a fitingurilor, a plăcilor prefabricate din beton și, în general, a materialelor utilizate în cadrul lucrărilor mai sus menționate. Se vor executa lucrări atât în zona urbană, cât și în zona rurală, lucrările implică următoarele categorii de lucrări și operații, după caz: Spargere beton/asfalt cu piconul, săpătură mecanizată cu buldoexcavatorul multifuncțional pe pneuri, încărcarea pământului rezultat din săpătură”, se arată în caietul de sarcini.

Firmele trebuie să trimită utilajele în termen de două ore de la emiterea comenzii

Participanții la licitație trebuie să depună oferte pentru fiecare oră prestată. Contractul se va desfășura pe o perioadă de 1 an.

„Utilajul va fi închiriat cu deservanți/conducător auto, iar alimentarea cu combustibil și a întreținerii acestuia cade în sarcina exclusivă a operatorilor economici. Dacă în perioada comandată de efectuare a lucrărilor de săpătură utilajul închiriat este imobilizat din diverse cauze, operatorul economic se obligă să pună la dispoziția entității contractante un alt utilaj echivalent, fără costuri suplimentare, iar repunerea în funcțiune a utilajului închiriat trebuie să se facă în timpul cel mai scurt posibil. Execuția lucrărilor de săpătură va începe în maximum două ore de la emiterea comenzilor de începere a lucrărilor, solicitarea scrisă transmisă prin adresa de e-mail de entitatea contractantă”, se mai arată în documentația procedurii.

Mai multe firme vor furniza combustibili la ApaVital, în valoare de 1 milion de euro

Totodată, ApaVital SA a finalizat o licitație pentru achiziția mai multor cantități de combustibili pentru utilajele și autoturismele din dotare. Licitația a fost împărțită în 4 loturi: benzină fără plumb, motorină Euro Diesel 5 Standard aditivată vară – iarnă, benzină cu plumb și motorină cu livrare pe bază de card. ApaVital SA solicită furnizarea de benzină fără plumb – 250.000 kilograme, motorină euro Diesel 5 – 820.000 kilograme, benzină fără plumb – 60.000 litri, benzină fără plumb, aditivată – 10.000 litri, motorină Euro Diesel 5 – 140.000 litri. Comisia de evaluare a stabilit că cele mai bune oferte, pentru fiecare lot în parte, aparțin companiilor Rompetrol Downstream SRL (lot 1), Oscar Downstream SRL (lot 2), OMV Petrom Marketing SRL (loturile 3, 4). Valoarea finală a contractului a ajuns la 5.208.718 lei, fără TVA, aproximativ 1 milion de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *