Prima pagină » Economic Local » ApaVital SA cheltuie 12 milioane de euro pe piese auto, după ce a scumpit apa potabilă
ApaVital SA cheltuie 12 milioane de euro pe piese auto, după ce a scumpit apa potabilă

ApaVital SA cheltuie 12 milioane de euro pe piese auto, după ce a scumpit apa potabilă

11 mart. 2021, 02:00,
Ciprian Boaru în Economic Local

Autovehiculele și utilajele din dotarea companiei ApaVital vor fi reparate cu o sumă record, de 12 milioane de euro. Suma ar urma să fie cheltuită în următorii 2 ani. Furnizorii care vor depune oferte cu prețul cel mai mic vor câștiga procedura

Compania de apă-canal continuă programul anual de achiziții. ApaVital SA organizează pe data de 08.04.2021 o licitație pentru achiziția de accesorii și piese pentru vehiculele din dotare. Valoarea estimată a contractului este de 58.878.328 lei, fără TVA, aproape 12 milioane de euro. Procedura a fost anunțată imediat după ce ApaVital a scumpit tarifele percepute pentru apa potabilă și canalizare. Prețul actualizat este de 5,13 lei/mc apă potabilă și 4,19 lei serviciul de canalizare/epurare. Revenind la procedură, autoritatea contractantă a împărțit-o în două loturi.
Primul lot conține piese și accesorii pentru vehicule și pentru motoare de vehicule sub 3,5 tone, iar al doilea lot conține piese pentru autovehicule transport marfă sub 3,5 tone, autovehicule cu destinație specială, utilaje autopropulsate pentru lucrări, semiremorci, remorci. Contractul se va desfășura prin intermediul unui acord cadru pe o perioadă de 2 ani. Un contract similar a fost semnat în trecut cu Romtec Austria.

Peste 100.000 de piese reprezintă necesarul companiai de apă-canal

Conform procedurii, ApaVital SA a identificat un necesar maxim pentru lotul 1 de 57.378 piese, în timp ce pentru lotul 2 necesarul este de 67.468 piese.

„Toate cheltuielile legate de înlocuirea produselor defecte sau cu vicii ascunse, de remediere a defecțiunilor cauzate de acestea (inclusiv manoperă și montaj) sau restituire a contravalorii acestora, și dovedite a fi urmare a neconformității produselor, vor fi suporate de către ofertant. Constatarea defecțiunilor se va efectua la punctul de lucru al achizitorului. Ofertantul are obligația să se prezinte la punctul de lucru precizat de către achizitor în termen de maximum două zile lucrătoare de la semnalarea evenimentului”, se arată în documentația procedurii.

ApaVital SA cumpără și soluții pentru tratarea apei potabile

Totodată, ApaVital SA achiziționează soluții pentru tratarea apei potabile și reziduale. Recent, ApaVital SA a lansat licitația cu prevederea bugetară de 1.627.550 lei, fără TVA, aproximativ 350.000 de euro. Procedura este împărțită în 5 loturi: clorură ferică concentrație 40 la sută, clorit de sodiu concentrație 25 la sută, hipoclorit de sodiu concentrație 13 la sută, clorit de sodiu concentrație 7,5 la sută și acid clorhidric concentrație 9 la sută. La procedură s-au prezentat următoarele societăți: Chimcomplex SA, Chemical Company SA, Blue Neon SRL Brenntag SRL și Dafcochim Distribution SRL. Conform caietului de sarcini, necesarul ApaVital este de 1.911 tone de soluții. Produsele vor fi transportate la stația de tratare apă potabilă Chirița, stația de epurare ape uzate Iași, stația de epurare ape uzate Pașcani și stațiile de epurare ape uzate Podu Iloaiei, Târgu Frumos, Hârlău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *