Prima pagină » Economic Local » ApaVital SA achiziționează soluții pentru tratarea apei potabile! Cinci firme vor contractul de 350.000 de euro
ApaVital SA achiziționează soluții pentru tratarea apei potabile! Cinci firme vor contractul de 350.000 de euro

ApaVital SA achiziționează soluții pentru tratarea apei potabile! Cinci firme vor contractul de 350.000 de euro

04 feb. 2021, 02:00,
Ciprian Boaru, în Economic Local

Cinci firme vor să furnizeze la ApaVital SA mai multe cantități de soluții pentru tratarea apei potabile. Produsele vor ajunge la stațiile Chirița, Podu Iloaiei, Târgu Frumos, Hârlău. Ofertele financiare au intrat în etapa de evaluare

Compania de apă-canal din Iași cumpără soluții pentru tratarea apei potabile și reziduale. Recent, ApaVital SA a lansat licitația cu prevederea bugetară de 1.627.550 lei, fără TVA, aproximativ 350.000 de euro. Procedura este împărțită în 5 loturi: clorură ferică concentrație 40 la sută, clorit de sodiu concentrație 25 la sută, hipoclorit de sodiu concentrație 13 la sută, clorit de sodiu concentrație 7,5 la sută și acid clorhidric concentrație 9 la sută. La procedură s-au prezentat următoarele societăți: Chimcomplex SA, Chemical Company SA, Blue Neon SRL Brenntag SRL și Dafcochim Distribution SRL.

„Toate produsele trebuie să fie de cea mai bună calitate și realizate în concordanță cu standardele interne și internaționale valabile în prezent, standarde care vor fi menționate în ofertă, la fiecare specificație în parte. Toate mărfurile trebuie să fie însoțite obligatoriu la ofertare cu prospecte în limba română”, se arată în caietul de sarcini.

Comisia de evaluare va alege oferta cu prețul cel mai mic.

Stațiile de tratare vor fi alimentate cu aproape 2.000 de tone de soluții

Conform caietului de sarcini, necesarul ApaVital este de 1.911 tone de soluții. Produsele vor fi transportate la stația de tratare apă potabilă Chirița, stația de epurare ape uzate Iași, stația de epurare ape uzate Pașcani și stațiile de epurare ape uzate Podu Iloaiei, Târgu Frumos, Hârlău.

„Perioada de garanție minimă va fi conform legislației în vigoare. Toate cheltuielile legate de rezolvarea defectelor apărute și dovedite a fi urmare a neconformității produselor cad automat în sarcina ofertantului. Livrarea se va face doar pe baza comenzilor emise de ApaVital SA, în funcție de necesarul de moment al societății. Entitatea contractantă își rezervă dreptul de a nu comanda în totalitate reperele din prezentul caiet de sarcini”, sunt solicitările autorității contractante.

ApaVital cumpără asfalt pentru lucrările de pe domeniul public

Totodată, compania de apă-canal din Iași a lansat altă licitație pentru furnizarea mai multor cantități de mixturi asfaltice. Procedura are o prevedere bugetară de 176.620 lei, fără TVA, aproximativ 40.000 euro.

„În cazul în care adezivitatea bitumului față de agregatele naturale este mai mică de 80 la sută, este obligatorie aditivarea bitumului și reverificarea adezivității bitumului aditivat. În acest caz, contractantul va furniza toate detaliile necesare despre aditivul utilizat și va descrie metodologia folosită în procesul de control al amestecului aditiv – bitum”, se arată în caietul de sarcini.

Achiziția este organizată în contextul în care se va interveni la rețeaua de canalizare. Traseele afectate vor fi readuse la stadiul inițial. Necesarul ApaVital este de 508 tone de mixtură asfaltică și 1.000 kilograme de bitum tăiat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *