Prima pagină » Local » ApaVital SA a semnat contractul pentru extinderea rețelei de apă-canal din comuna Stolniceni-Prăjescu! Contractul are o valoare de aproape 370.000 de euro
ApaVital SA a semnat contractul pentru extinderea rețelei de apă-canal din comuna Stolniceni-Prăjescu! Contractul are o valoare de aproape 370.000 de euro

ApaVital SA a semnat contractul pentru extinderea rețelei de apă-canal din comuna Stolniceni-Prăjescu! Contractul are o valoare de aproape 370.000 de euro

12 nov. 2021, 02:00,
Ciprian Boaru, în Local

O nouă licitație a fost finalizată de compania ApaVital SA. A fost semnat contractul cu o firmă din Pașcani pentru extinderea rețelelor în comuna Stolniceni-Prăjescu. Comisia de evaluare a ales oferta cu prețul cel mai mic depusă în cadrul procedurii

Compania de apă-canal din Iași continuă investițiile anuale. Recent, ApaVital a finalizat licitația pentru extinderea rețelei de alimentare cu apă și canalizare în comuna Stolniceni-Prăjescu, județul Iași. Comisia de evaluare a ales oferta societății Marvio SRL, din municipiul Pașcani. Valoarea finală a contractului este de 1.831.811 lei, fără TVA, aproape 370.000 de euro. Societatea este deținută de Ștefan Alexandru Gheorghiu și Alexandra Zaharia. În 2020, cifra de afaceri a societății a fost de 16,1 milioane de lei, profit de 662.184 de lei, datorii de 3,5 milioane de lei, cu un număr de 79 de angajați.

„Toate materialele și semifabricatele care intră în componența unor izolații vor fi introduse în lucrare numai dacă, în prealabil: s-a verificat dacă au fost livrate cu certificate de calitate, care să confirme că sunt corespunzătoare normelor respective și prevederilor proiectului, s-a organizat primirea și recepția materialelor și sunt îndeplinite condițiile pentru asigurarea păstrării calității și integrității lor la manipulare, depozitare și conservare a lor, materialele folosite să fie verificate înainte de punerea în operă, prin măsurarea dimensiunilor geometrice, a umidității, în conformitate cu prevederile din normele tehnice în vigoare”, se arată în caietul de sarcini.

ApaVital a semnat un contract și pentru extinderea canalizării din zona Bucium.

ApaVital extinde rețeaua pe o porțiune de peste 3 kilometri

Conform documentației, lucrările vor fi executate în satul Stolniceni – Prăjescu, din comuna cu același nume. Extinderea rețelei de apă se va realiza pe o lungime de 3.397 metri, în timp ce canalizarea va fi extinsă pe o porțiune de 3.734 metri.

„Pentru stațiile de pompe ape uzate, alimentarea cu energie electrică se va realiza prin câte un acord electric în cablu subteran din rețeaua existentă în zonă, funcție de avizul energetic obținut de la furnizorul de energie electrică, până la un bloc de măsură și protecție, poziționat pe un postament de beton cu copertină de protecție, amplasat în imediata apropiere a punctului de consum sau la punctul de racord. Se atrage atenția că instalațiile electrice vor fi executate numai de electricieni autorizați de ANRE”, se mai arată în documentația procedurii.

Compania de apă-canal a anulat licitația pentru montarea apometrelor

Recent, ApaVital SA a anulat procedura pentru furnizarea serviciilor de montare și demontare a contoarelor de apă rece. La sesiunea de depunere a ofertelor nu s-au prezentat ofertanți.

„În acest moment, pe toată aria de operare a ApaVital SA sunt montate circa 118.000 de contoare, creșterea progresivă a numerelor de branșamente impunând soluții rapide și sigure de demontare / montare a contoarelor, fără suplimentarea numărului de salariați dedicați. Ponderea este reprezentată de contoare de tip Flodis (Itron) cu diametre nominale de 15 mm și 20 mm”, se arată în descrierea situației actuale.

Valoarea estimată a contractului este de 1.060.000 lei, fără TVA, aproape 200.000 euro. Cel mai probabil, procedura va fi reluată. Conform necesarului, compania de apă-canal a solicitat intervenții la 6.000 de apometre în Zona Metropolitană Iași și 10.000 la apometrele din Zona Județeană Iași. ApaVital are în portofoliu proiecte în valoare de 500 de milioane de euro, sumă obținută de Uniunea Europeană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *