Prima pagină » Local » ApaVital SA a lansat încă o dată proiectul de 509 milioane de euro în județul Iași. Investiții în peste 500 de kilometri de rețea

ApaVital SA a lansat încă o dată proiectul de 509 milioane de euro în județul Iași. Investiții în peste 500 de kilometri de rețea

09 iun. 2021, 02:00,
Vlad Rotaru în Local

Compania ApaVital SA a lansat din nou proiectul de 509 milioane de euro privind dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată în județul Iași. Proiectul a fost prezentat de companie și de conducerea Consiliului Județean Iași. Circa 200 de mii de locuitori ai județului vor beneficia de investiția derulată din fonduri europene

Autoritățile județene au făcut o nouă prezentare a unui proiect de sute de milioane de euro derulat cu fonduri europene de compania ApaVital SA. Cel mai mare proiect de dezvoltare a infrastructurii de apă și canalizare din județ va cuprinde mai multe localități ieșene. Proiectul a fost prezentat pe larg într-o dezbatere organizată de Consiliul Județean și ApaVital SA, la care au participat primarii din comunitățile care vor beneficia de investițiile respective.

Investiții pentru 200 de mii de persoane

Conform celor de la ApaVital SA, proiectul de peste 509 milioane de euro are ca obiectiv creșterea nivelului de colectare și epurare a apelor uzate. În proiect este inclusă și asigurarea alimentării cu apă potabilă a populației din 113 localități, arondate la 41 de unități administrativ-teritoriale din județul Iași. Astfel, peste 200 de mii de ieșeni vor beneficia de lucrările de infrastructură pentru alimentarea cu apă potabilă, colectare și epurare a apelor uzate.

„Acesta este unul dintre cele mai mari proiecte de investiții din istoria recentă a Iașului. Ne oferă posibilitatea de a transforma județul nostru într-un spațiu demn de cel european. Consiliul Județean s-a implicat pentru susținerea acestei investiții, astfel încât să oferim ieșenilor accesul la cea mai importantă resursă pentru viață – apa – , alături de celelalte utilități necesare”, a spus Costel Alexe, președintele CJ Iași.

Noi investiții derulate prin ApaVital SA în județul Iași

O primă investiție derulată de ApaVital SA prin acest proiect ține și de achiziția unor utilaje. În plus, conducerea Consiliului Județean Iași a arătat și cum va fi implementat acest proiect în regiune.

„Prioritatea noastră este creșterea calității vieții și, alături de ApaVital SA și primarii unităților administrativ-teritoriale beneficiare, vom reuși ca prin implementarea proiectului să oferim comunităților ieșene condiții de trai la standarde europene”, a mai spus Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași.

Peste 500 de kilometri de rețea nouă în localitățile ieșene

Și conducerea ApaVital SA a arătat în ce constă noua investiție prin fonduri europene.

„De succesul acestui proiect pe care l-am prezentat astăzi (ieri, 8 iunie 2021) vor beneficia ieșenii, iar lucrările
de investiții din cadrul proiectului vor crea, printre altele, 536 de kilometri de rețea nouă de canalizare și 312 kilometri rețea nouă de distribuție a apei potabile. Programul Operațional Infrastructura Mare ajută România și în special județul Iași la extinderea sistemului de apă și canalizare, o prioritate pentru noi ce vine în sprijinul locuitorilor județului Iași”, a precizat Mihai Doruș, directorul general al ApaVital SA.

Lista localităților cuprinse în proiectul POIM

În cadrul acestui contract se vor realiza lucrări de infrastuctură de alimentare cu apă potabilă, colectare și epurare a apelor uzate în următoarele 41 de localități: municipiul Iași, Bârnova, Ciurea, Holboca, Miroslava, Tomești, Valea Lupului, Rediu, Comarna, Mogoșești, Popricani, Pașcani, Valea Seacă, Lespezi, Tătăruși, Târgu Frumos, Ion Neculce, Costești, Ruginoasa, Podu Iloaiei, Popești, Sinești, Oțeleni, Țibana, Costuleni, Voinești, Cozmești, Heleșteni, Al.I.Cuza, Cotnari, Ceplenița, Hârlău, Deleni, Scobinți, Cristești, Moțca, Scânteia, Dobrovăț, Ciortești, Schitu-Duca, Răchiteni și 4 localități din județul Neamț: Săbăoani, Tămășeni, Doljești, Timișești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
06 septembrie 2024
06 septembrie 2024