Prima pagină » Local » ApaVital SA a încheiat contractul pentru furnizarea de utilaje! Investiția este de 2,6 milioane de euro
ApaVital SA a încheiat contractul pentru furnizarea de utilaje! Investiția este de 2,6 milioane de euro

ApaVital SA a încheiat contractul pentru furnizarea de utilaje! Investiția este de 2,6 milioane de euro

22 ian. 2022, 02:00,
Ciprian Boaru în Local

Mai multe utilaje vor ajunge în depozitele ApaVital. Licitația a fost încheiată, iar contractul a fost semnat cu o societate din București, care a vândut într-un an de aproape 18 milioane de euro. Comisia de evaluare a ales oferta cu prețul cel mai mic

Compania de apă-canal a județului Iași a semnat contractul pentru furnizarea mai multor utilaje. Asta, după ce, recent, a fost finalizată licitația. Achiziția face parte din programul european, prin care s-au atras fonduri de peste 500 de milioane de euro, pentru extinderea rețelelor de apă-canal. Autoritatea contractantă a semnat contractul în valoare de 2,6 milioane de euro, fără TVA, cu societatea Grădinariu Trucks Solutions SRL, din București, deținută de Andrei Călin Grădinariu. În 2020, societatea a înregistrat o cifră de afaceri de 91,1 milioane de euro, aproape 18 milioane de euro, profit de 2 milioane de lei, datorii de 26,4 milioane de lei, cu un singur angajat.

„Realizarea în condiții de eficiență a activității de întreținere și exploatare a infrastructurii de apă și de canalizare la nivelul ariei de operare a operatorului regional ApaVital SA presupune asigurarea unei dotări corespunzătoare a sectoarelor de exploatare ale operatorului. Totodată, extinderea ariei de operare a operatorului regional, precum și necesitatea de a asigura servicii de calitate impun achiziționarea utilajelor prevăzute în cadrul contractului de furnizare”, se arată în caietul de sarcini.

ApaVital SA cumpără mai multe loturi de utilaje

Autoritatea contractantă a stabilit și un necesar în cadrul licitației: aspirator excavator pentru curățare sisteme de canalizare, autolaborator CCTV (monitorizare video a canalizării), hidrocurățitor combinat, hidrocurățitor combinat cu sistem de reciclare a apei, hidrocurățitor conducte și rezervoare tractabil, sistem de inspecție portabil destinat inspectării racordurilor laterale pentru diametre cuprinse între 70 și 400 mm și sistem de inspecție video cu tijă telescopică pentru verificări rapide ale rețelelor de canalizare.

„Produsele livrate vor fi însoțite de certificate de garanție și de certificat de conformitate de la producător. Furnizorul va face dovada că este autorizat de producător / reprezentant al producătorului să efectueze mentenanța periodică și intervențiile pentru repararea utilajelor ce vor fi furnizate”, sunt cerințele din documentația procedurii.

În 2021, o firmă din Iași a lucrat cu ApaVital pentru reabilitarea drumurilor afectate de lucrări.

Compania de apă-canal va plăti o sumă importantă pentru mai multe zone din județul Iași

Nu în ultimul rând, ApaVital SA a programat altă procedură pentru execuția lucrărilor de refacere a sistemului rutier, în urma intervențiilor realizate la avariile apărute la rețelele de apă-canal. Lucrările vizează tronsoane din municipiul Iași, municipiul Pașcani, dar și din orașele Târgu Frumos și Podu Iloaiei. Vor fi refăcute sisteme rutier de tip foarte greu, greu, mediu și ușor. Valoarea estimată a contractului este de 3.326.650 lei, fără TVA, aproape 665.000 de euro.

„Executantul este pe deplin responsabil pentru conformitatea, stabilitatea și siguranța tuturor operațiunilor executate pe șantier și pentru procedeele de execuție utilizate, cu respectarea prevederilor și a reglementărilor legii privind calitatea în construcții”, se arată în caietul de sarcini.

ApaVital SA a încheiat un contract pentru furnizarea de utilaje și în anii trecuți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *