Prima pagină » Economic Local » ApaVital montează hidranți subterani în municipiul Iași! Contractul are o valoare de 70.000 de euro
ApaVital montează hidranți subterani în municipiul Iași! Contractul are o valoare de 70.000 de euro

ApaVital montează hidranți subterani în municipiul Iași! Contractul are o valoare de 70.000 de euro

22 apr. 2021, 02:00,
Ciprian Boaru în Economic Local

Mai mulți hidranți vor fi montați în zonele din județul Iași. Instalațiile vor ușura munca pompierilor care vor interveni în caz de incendiu. Procedura de achiziții va avea loc la începutul lunii mai 2021. Produsele vor fi furnizate în termen de 10 zile de la semnarea contractului

Compania de apă-canal continuă investițiile din județul Iași. Pe data de 05.05.2021 este programată o licitație pentru achiziția mai multor loturi de hidranți subterani. Valoarea estimată a contractului este de 364.320 lei, fără TVA, aproape 70.000 de euro.

„Necesitatea achiziționării acestor hidranți subterani, pentru asigurarea intervenției operative de limitarea și stingerea incendiilor, igienizarea și descărcarea rețelelor de distribuție în urma intervențiilor din sistemul de alimentare ApaVital, a fost creată de motivația protejării bunurilor și mediului împotriva efectelor situațiilor de urgență și menținerii instalațiilor de apă potabilă în parametrii optimi”, se arată în caietul de sarcini.

Comisia de evaluare va alege oferta furnizorilor cu prețul cel mai mic. Perioada de garanție a produselor trebuie să fie de minimum 24 de luni. În anul 2020, contractul pentru furnizarea hidranților a fost câștigat de către o firmă din Botoșani.

Compania de apă-canal a stabilit lista de cantități

În total, vor fi achiziționați 160 de hidranți subterani. Adâncimea de instalare este de 1.25 metri. Pe lista de achiziții se află și 160 de cutii de protecție.

„Toate cheltuielile legate de rezolvarea defectelor apărute și dovedite a fi urmare a neconformității produselor, inclusiv cheltuielile de transport, cad automat în sarcina ofertantului. Furnizorul răspunde în perioada de garanție tehnică pentru calitatea produselor, în conformitate cu standardele și normativele legale. Transportul produselor va fi asigurat de furnizor și va fi însoțit de documente de certificare a calității produselor, fiind inclus în prețul ofertei. Prețul ofertat de candidatul desemnat câștigător va rămâne ferm pe toată durata derulării contractului. Termenul de livrare a produselor va fi de maximum 10 zile de la data transmiterii comenzii emise de beneficiar”, se mai arată în documentația procedurii.

ApaVital SA a alocat 800.000 de euro pentru serviciile de pază

Nu în ultimul rând, compania de apă-canal a lansat și procedura pentru achiziția serviciilor de pază a obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecție a persoanelor ce aparțin societății. Valoarea estimată a contractului este de 3.657.923 lei, fără TVA, aproape 800.000 de euro. Procedura este împărțită în două loturi: obiectivele din județul Iași și din județul Neamț. Agenții de pază vor fi dotați cu câini de patrulare, stație radio și mijloace de apărare etc. Obiectivele din zona Timișești se întind de pe o suprafață de 5.620 de metri, în zona satelor Plăieșu – Tmișești – Zvoronești. În privința lotului din județul Iași, necesarul constă în 25 de posturi de pază.

Pe parcursul contractului, ce sa va desfășura timp de 12 luni, agenții vor presta 171.125 ore. La procedură au fost depuse mai multe oferte din partea următoarelor societăți: Sheriff Guard Protection SRL, Romold SRL, Nord – Est Security Force SRL, P.S.G. One SRL, Akyle Security SRL, asocierea SGPI Security Force SRL – TMG Guard SRL, asocierea S.M.B. SRL – Romanian Security Systems SRL. Totodată, va fi asigurată și protecția reprezentanților ApaVital SA. În 2020, ApaVital a încheiat contractul de pază cu societatea Nord – Est Security SRL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
06 septembrie 2024
06 septembrie 2024